avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Refuzul platii despagubirilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Refuzul platii despagubirilor

Refuzul platii despagubirilor

Buna ziua,
In urma unui proces penal, inculpatul a fost condamnat cu suspendare.
Printre altele, a fost obligat la plata unor despagubiri.
Hotararea a fost data unui executor judecatoresc pt a fi pusa in executare.
Se pare ca respectivul inculpat, se tot muta cu serviciul, pentru a nu plati despagubirile.
Oare, astfel, incalca dispozitiile impuse de instanta, inclusiv cele ale suspendarii (plata despagubirilor fiind parte din dispozitiile instantei) ?

Intrebare:
Exista o norma legala pentru a-l trage la raspundere pentru acest comportament, vadit intentionat, de a nu plati despagubirile ?
Ce articol de lege ar fi aplicabil in speta ?
Ce anume ar trebui sa fac ?

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 16:02, 10 Februarie 2023
În ipoteza în care executorul a făcut tot ce s-a putut face, iar condamnatul se sustrage de la plata despăgubirilor, atunci putem vorbi de nerespectarea unei hotărâri judecătorești, ceea ce conduce la o nouă plângere penală. Totuși, discuția este un pic mai amplă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchisoare cu suspendare mihaella2011 mihaella2011 Inainte de a pune intrebarea o sa redau un fragment din hotarare : Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, fixîndu-i acestuia ... (vezi toată discuția)
Condamnare furt calificat marilenaraluca marilenaraluca Buna ziua, as dori sa cer un sfat in legatura cu urmatoarea problema, prietenul meu a fost condamnat de curtea de apel bucuresti la 2 ani cu executare in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu 2 nelămuriri privind soluția data mai ... AndreiAltu AndreiAltu Bună ziua. Qm și eu 2 nelămuriri privind soluția data mai jos. 1. Condamnarea de 10 luni se executa sau nu. 2. Dreptul de a conduce se ... (vezi toată discuția)