avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin intabulat peste gardul meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin intabulat peste gardul meu

Dețin o proprietate (casă bătrânească cu curte și grădină). Atunci când am intabulat proprietatea nu am găsit la primăria de care aparțin planul parcelar și din această cauză mi s-a spus faptul că proprietatea nu are o localizare certă în planul cadastral. Pe baza titlului de proprietate am facut măsurători în teren pentru a crea un plan parcelar și pentru a face intabulare digitală. Mi s-a adus la cunoștință faptul că vecinul meu are deja intabulare făcută și că neavând un plan parcelar o să rămân cu suprafață fizică exact ca și în titlul de proprietate doar că o să trebuiască să dărâm gardul și să-l mut 2 metri înspre mine. Curtea are aceeași suprafață și a fost imprejmuită cu gard în ultimii 75-80 de ani. În situația dată, sunt obligat să-mi mut gardul sau pot să mă adresez instanței de judecată astfel încât suprafața din titlul de proprietate să-mi fie calculată ținânduse cont de poziția gardului, poziție ce nu s-a modificat în ultimii 75 de ani?
Cel mai recent răspuns: AlexGM , utilizator 23:06, 9 Februarie 2023
Daca nu puteti solutiona amiabil,analizati oportunitatea actiunii in instanta de judecata
Vecinul se bazează pe faptul că a facut intabularea înaintea mea și că nu se poate face intabulare peste intabulare.
Amiabil nu cred că reușesc deoarece el și așa ar vrea să cumpere pământ de la mine deoarece a cumpărat doar 10 ari.
Acum mi-a spus ca vrea să facă gard după intabulare și că trebuie să anulez gardul meu ca să poată să facă unul nou cu 1,75 m mai aproape de terenul meu (adică în curtea mea).
Cel care i-a vândut terenul poate confirma faptul că i-a vândut doar pana la gard și că el a avut pământ doar pană la gard.
Aș dori să știu (ținând cont de situația dată) daca am șanse să câștig un eventual proces ca să știu dacă are sens să încerc sau nu.
Dumneavoastră ce-mi recomanda'ți?

ynocentta a scris:

Daca nu puteti solutiona amiabil,analizati oportunitatea actiunii in instanta de judecata

Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat.Este mai in masura sa va raspunda adecvat.Oricum,daca ajungeti in instanta o sa aveti nevoie de avocat.
Aceeasi situatie o am si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii floricadecolt floricadecolt Buna ziua. In urma cu un an am cumparat o casa. La momentul cumpararii existau garduri construite spre ambii vecini. Vecinul din dreapta a fost in proces ... (vezi toată discuția)