avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!Vreau sa stiu daca s -a aprobat legea ca cei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!Vreau sa stiu daca s -a aprobat legea ca cei ce au ...

Buna ziua!Vreau sa stiu daca s -a aprobat legea ca cei ce au grija de un batran sa ia o indemnizatie de jumatate din salariul minim?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:40, 14 Februarie 2023
Unde ati citit despre aceasta lege?
E un proiect dar de HG, nu de lege și e destul de vechi. Nu pare că se mișcă.

Proiect: Cei ce-și îngrijesc rude în vârstă să primească de la stat o indemnizație
Printr-o strategie națională privind îngrijirea de lungă durată a persoanelor vârstnice, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) vrea să elimine pe cât posibil instituționalizarea seniorilor pentru a le da acestora posibilitatea de a primi îngrijire la domiciliul propriu. În proiectul de hotărâre privind această strategie se dorește remunerarea îngrijitorilor informali ai vârstnicilor, care fac parte, de cele mai multe ori, din familia apropiată, într-un mod suficient, precum și acordarea de servicii de consiliere, ajutor psihologic sau servicii de tip respiro.
www.avocatnet.ro/articol_624...

Dumitrulisa, urmăriți articolul, când vor apărea noutăți va fi actualizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez ca lucrator comercial cu norma intreaga,o am pe mama de ... Marinamig Marinamig Lucrez ca lucrator comercial cu norma intreaga,o am pe mama de 82 ani cu dementa mixta si uneori este nevoie sa stau cu ea,locuieste in gospodaria mea,cum sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Ca pensionar, pot deveni ingrijitor informal , daca am grija de socrul meu ,bolnav , cu grad de handicap accentuat si alte boli , chiar daca nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt bolnava cu handicap accentuat, as dori o lamurire ... tucu1 tucu1 buna ziua sunt bolnava cu handicap accentuat, as dori o lamurire cf noi legi 7/2023 am dreptul la ingrijitor informal, la Dgspac Ploiesti spun ca numai ... (vezi toată discuția)