avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am si eu o curiozitate. Lucrez intr un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am si eu o curiozitate. Lucrez intr un magazin de ...

Buna ziua! Am si eu o curiozitate. Lucrez intr un magazin de haine, pe postul de casier. In cursul unei zile ni s au furat 3 geci , iar managerul ne pune sa le platim. Mentionez ca in momentul acela eu eram la casa, cu un client si imi faceam treaba. Ce pot face in privinta aceasta? De asemenea langa mine in acel moment era si colega mea care incerca sa ma ajute cu clientul iar in magazin nu era nimeni sa supravegheze. Suntem obligate sa platim? Exista vreo lege care sa fie de partea noastra? Ce este de facut? Inca un aspect important, nu avem bodyguard, portile de la intrare suna doar cand vor ele, iar tipul care le a furat a iesit foarte linistit din magazin pt ca nu a sunat nici o poarta. Am citit contractul de munca si fisa postului si nicaieri nu se regaseste ca trebuie sa fim si bodyguarzi. Gecile sunt foarte scumpe , iar la salariile si la preturile din Romania chiar nu ne permitem sa le platim.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:43, 22 Februarie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Marfa in cauza se afla in gestiunea dvs.?

De unde stiti ca s-a furat?
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua! Nu sunteti obligate sa platiti, atata timp cat datoria dvs. este sa vindeti, nu sa paziti marfa magazinului. Puteti transmite superiorului ca este necesar sa angajeze un paznic pentru a evita astfel de situatii, iar daca insista sa platiti gecile, faceti o sesizare la ITM. Retinere din salariu nu va pot face, este ilegal atata timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca.
Le au gasit colegele lipsa a doua zi. Ne am uitat pe camere, si ulterior am vazut ca s au furat intradevar.

Cornel Vasile a scris:

Marfa in cauza se afla in gestiunea dvs.?

De unde stiti ca s-a furat?

Si pe camere nu se vede cine le-a furat ? S-a sesizat Politia ?
Se vede cine le a furat. Insa ma indoiesc ca o sa se rezolve ceva la politie, am mai avut cazuri de genul si nu s a rezolvat nimic.

Cornel Vasile a scris:

Si pe camere nu se vede cine le-a furat ? S-a sesizat Politia ?

Alte discuții în legătură

Furt din magazin, prejudiciu recuperat de la angajati StroieC StroieC buna seara sotia mea lucreaza la un magazin si acum 5 zile s-au furat din magazin (din pacate pe tura ei ) suma de 18000 ron , hotii apar pe camerele de ... (vezi toată discuția)
Mi s-a furat din casa de marcat când m-am aplecat după sare. sunt obligată să plătesc eu prejudiciul? teo2278 teo2278 Am fost furata ca vanzatoare din casa de marcat intr-un plafar cand m-am aplecat dupa sare cine are obligatia prejudiciului stiin ca acum 3 ani colega a fost ... (vezi toată discuția)
Responsabili pentru furt in magazin Viezurele33 Viezurele33 Buna seara! Recent m-am angajat la o firma ce vinde produse pentru sporturi de iarna (ski) ce au ca desfasurari 3 magazine in oras. Aproximativ acum o luna ... (vezi toată discuția)