prefectura judetului mi-a emis in 2004 o hotarare prin care imi recunoaste dreptul de proprietate si solicita primariei sa i se trimita doua anexe care sunt necesare intocmirii ulterioare a titlului de proprietate. acestea sunt trimise, iar prefectura trebuia doar sa completeze in hotararea initiala locatia terenului (nu s-a putut da pe vechiul amplasament, iar ADS mi-a repartizat terenul in alta parte). Ce actiune trebuie sa deschis pentru ca prefectura sa imi completeze acea prima hotarare?
de contencios sau in civil de a face?
va rog, e urgent, un raspuns.
cu multumiri anticipate tuturor celor care ma pot ajuta si o vor face.
Ambele variante ar fi posibile dar mai degraba cea contencioasa.
Solicita Prefectului sa-ti elibereze titlul, solicitarea s-o faci in scris, iar in cazul in care nu o face sau nu-ti raspunde in termenul de 30 zile, il dai in judecata cerand instantei obligarea acestuia la eliberarea titlului. Citeste Lg. 544/2004 ce reglementeaza procedura conteciosului administrativ.
Parerea mea e aceea ca, ar trebui sa se adreseze Prefecturii cu solicitarea ca aceasta sa-si completeze propria hotarare si abia daca aceasta ii respinge cererea sau refuza sa raspunda in vreun fel in termen de 30 zile, sa se adreseze instantei .
...pai hotararea e completa numai ca-i lipsesc anexele, nu?!
Oricum, parerile exprimate, sunt, in linii generale, cam aceleasi.
Asa ca, adreseaza-te cu o cerere srcisa prefecturii.
Cauza interesanta
danz
In baza Legii nr.1/2000, am obtinut in anul 2001 o hotarare a comisiei judetene de reconstituire a dreptului de proprietate, pentru un teren arabil. In anul ... (vezi toată discuția)