avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... demisie din functie publica de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

demisie din functie publica de conducere

Buna ziua,
As dori sfatul unui specialist in urmatoarea problema:
sunt functionar public de conducere
inainte de a fi numit pe fp de conducere, am fost numit, dupa concurs de recrutare, fp de executie, inspector cl I superior, tr de slarizare 3
doresc sa revin la fp de executie
intrebare : cum se procedeaza?
Precizez ca doresc sa revin la functia detinuta anterior numirii, si sa lucrez in cadrul compartimentului din care am fost numit fp de conducere
(la momentul numirii mele ca fp de conducere, s-a organizat concurs de recrutare si nu de promovare pe fp de conducere)
multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 09:00, 27 Ianuarie 2010
N-am prea inteles daca sunteti functionar public de conducere, numit in urma concursului de recrutare...sau doar exercitati cu caracter temporar o functie publica de conducere...
Oricum, luati in calcul disp. art. 91 alin. (5) din legea nr. 188/1999
"(5) Mutarea temporară sau definitivă pe o altă funcţie publică vacantă poate fi solicitată de funcţionarul public în cazul în care starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, nu îi mai permite desfăşurarea activităţii în acel compartiment. Mutarea se poate face pe o funcţie publică pentru care funcţionarul public îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime în specialitatea studiilor şi dacă funcţionarul public în cauză este apt profesional să îndeplinească noile atribuţii care îi revin."
precum si
"2) Mutarea definitivă pe o altă funcţie publică vacantă poate avea loc în următoarele situaţii:
la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie sau de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute în fişa postului;" :)
sunt pe functie pub de conducere numit in urma unui concurs de recrutare, deci nu exercit temporar functia de conducere
acum, dupa ce mi-am dat seama cam cum este cu functia de conducere, adica, de multe ori sa executi fara a avea posibilitatea de a-ti spune pct de vedere care concorda cu respectarea legii, as dori sa revin pe functia de executie avuta anterior
multumesc ptr sugestie
E cam singura....afara de cazul in care veti participa la un nou concurs de recrutare, pe o functie publica de executie( daca se va scoate la concurs o asemenea functie). :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare post vacant (functie publica )dintr-un serviciu in alt serviciu viocorb@yahoo.com viocorb@yahoo.com cum se poate muta un post vacant ( functie publica) dintr-un serviciu in alt serviciu Ce acte trebuiesc emise si un baza caror articole din L188/1999 (vezi toată discuția)
Secretar comuna cosminic cosminic in cazul in care la concursul ptr ocuparea functiei de secretar cumuna niciun cuncurent nu a fost admis cand se va mai scoate postul la concurs si de catre ... (vezi toată discuția)
Organizare concurs director executiv fp servicii deconcentrate carmenbucur carmenbucur Buna ziua, sotul meu a detinut o functie de director coordonator. Deoarece OG37 a fost declarata neconstitutionala a fost demis si numit un interimar. ... (vezi toată discuția)