Stați o clipă că am impresia că situația dumneavoastră e inversă celei clasice la care s-a referit celălalt interlocutor. În sensul că suprafața măsurată e mai mică cu mai mult de 2% decât cea din acte, nu mai mare. Greșesc?
Atunci întrebarea dumneavoastră cu "cedatul" sau "pierdutul" diferenței dintre suprafața măsurată și cea din acte are un subtext: vă gândiți să-i pretindeți vânzătorului respectiva diferență de teren, pe criteriul "eu atât am cumpărat, atât trebuie să existe fizic".
Ei bine, aici depinde dacă această proprietate a fost dezmembrată dintr-o proprietate mai mare tocmai în vederea vânzării separate sau dacă e o proprietate mai veche, afectată de una din acele.diferențe de care vă spunea cealaltă persoană, doar că în acest caz suprafața din acte e mai mare decât cea măsurată și nu invers.
În prima ipoteză, puteți cere corectarea dezmembrării, încât suprafața proprietății dumneavoastră să fie cea din acte, sau corectarea actelor și restituirea diferenței de preț.
În a doua ipoteză, puteți cere diferența de preț, întrucât înțeleg că vânzătorul știa că nu vinde cât scrie în acte și nu a fost de bună credință
Iar în ambele ipoteze, dacă e musai pentru dumneavoastră ca terenul să fi avut suprafața din acte și regrănițuirea cu includerea diferenței de teren nu e posibilă, puteți cere anularea contrqctului de vânzare cumpărare și banii înapoi.
Caius M a scris:
Daca inteleg bine daca am cumparat un teren de 500 m2 in acte, care se constata ca a fost masurat gresit, nu pot fi obligat in instanta sa raman cu o suprafata fizica mai mica de 500 m2
Cu alte cuvinte titlul de proprietate dobandit prin cumparare imi garanteaza suprafata de m2 din acte?