avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces cu asociatia de proprietari

Buna ziua sunt noua pe aici si am nevoie urgenta de cateva sfaturi...In luna noiembrie asociatia de care apartin m-a dat in judecata pt ne plata datoriilor. De indata ce am primit citatia am facut un imprumut si am platit suma era destul de mare deoarece nu am avut cum sa o platesc .Sotul meu a suferit acum 2 ani un AVG ischemic si a ramas cu sechele adica i-a afectat partea vorbirii deoarece i s-a spart un vas de sange la cap. Nu va imaginati prin ce chinuri am trecut si cati bani mi-au trebuit pt tratament si regim .....in fine ...si dupa cum va spuneam m-am prezentat la judecatorie facand in paralel o intampinare sfatuita de un coleg de al Dv ....si dupa cateva luni imi vine raspuns ca am castigat procesul....dar am uitat sa va spun ca asociatia cere sa acitam cele 600 de lei cheltuielile de judecata....dupa ce s-a pronuntat sentinta acum ma trezesc cu o alta citati de la judecatorie pt plata celor 600 de lei.....ce sa fac? Nu mai pot imi vine sa o iau razna....sunt intr-o situatie critica....va rog mult sa ma ajutati....Astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:08, 25 Ianuarie 2010
Ne pare rau de necazurile dv.
Daca ati fi facut acel imprunut inainte ca asociatia sa intenteze actiune in instanta nu mai avea loc procesul si plateati doar suma de bani trecuta pe lista de plata catre asociatie.
Dar atunci cand asociatia a actionat in instanta a platit un avocat cu 600 lei (un onorariu mic totusi). Acei bani au fost achitati din fondurile vecinilor si-acum trebuiesc pusi la locul lor.
Dv nu ati castigat nici un proces, ci ati prezentat in instanta dovada ca ati achiat debitul iar instanta a considerat cazul rezolvat, a disparul obiectul procesului.
Iar cei 600 lei trebuia sa-i achitati la asociatie. Spuneti ca au trecut cateva luni dupa proces si-apoi v-ati trezit cu citatie pentru cei 600 lei.
Dar in acest timp nu ati mai trecut pe la asociatie, nu apare pe lista de plata acea suma de 600 lei ca datorie a dv?
Adica dv nu ati stiut niciodata pana la aceasta citatie ca aveti de plata cei 600 lei?
nu aceasta suma nu a fost trecuta pe lista de plata de la asociatie pt ca eu mergeam lunar si achitam si doamna de la aociatie mi-a spus ca voi plati aceasta suma innainte de proces. Problema e ca sotul meu a fost chemat in instanta iar el nu poate sa vorbeasca . Char nu stiu ce sa fac
Sa-mi angajez un avocat nu am bani...iar daca las asa mi-e teama ca ma vor pune la plata . Problema mai e ca cica eu trebuie sa achit datoria de 600 de lei cheltuieli de judecata de la primul proces si suma care va fii pusa pt urmatorul proces.....nu stiu ce sa fac si sunt disperata
Mergeti la asociatie si luati-va in scris un angajament de plata a acestei sume de 600 lei in mai multe rate, scriind motivele pentru care nu puteti achita suma intreaga.
................
Aceasta suma trebuie achitata asa cum v-a demonstrat si @adriantot. Ati fi putut evita plata acestor bani daca nu ajungeati sa va fie deschis proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari asociatie locatari cipris_90 cipris_90 Buna ziua cazul meu e complicat...am avut penalizari insemnand din anul 1990 pana in 2006 de 2115 lei dupa care au crescut din 2006 pana in 2008 la 2319 lei am ... (vezi toată discuția)
Penalitati hotarare judecatoreasca colaborator colaborator Am actionat in judecata in anul 2009,pe presedintele asociatiei de propietari (in calitate de persoana fizica) si asociatia de propietari pentru efectuarea ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu asociatia de proprietari Nyk59 Nyk59 Buna ziua. Anul trecut ,2015 , am fost trimis in judecata de catre Asociatia de Propietari pentru sume restante la cheltuieli (117,5 lei) .Asociatia de ... (vezi toată discuția)