avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu acordarea tichetelor ...

Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu acordarea tichetelor cadou acordate inainte de anul 2020 si va rog mult sa ma ajutati : in primul rand n-am inteles daca legea privind Legea privind amnistia in privinta tichetelor cadou a fost promulgata de presedinte si in al doilea rand nu inteleg daca aceasta amnistie se aplica si angajatorilor care au acordat aceste tichete cadou propriilor angajati. Mentionez ca ele au fost trecute in CCM. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 07:14, 26 Februarie 2023
Legea de anulare a unor obligații fiscale vizează doar obligațiile fiscale, rezultate de pe urma reâncadrării tichetelor, de până la 31 decembrie 2020. De la 1 ianuarie 2021 au fost introduse unele prevederi care aduceau unele clarificări privind taxarea în cazul tichetelor, iar de la 18 decembrie 2021 situația acestora a fost reglementată strict, urmând să mai poată fi acordate doar propriilor angajați.

Citește mai mult la: [ link extern ]
In cazul in care o firma are in derulare inspectie fiscala pentru distribuire tichete cadou propriilor salariati, care au primit aceste tichete in perioada 2016-2019 si pentru care s-a platit doar impozit, fiscul poate reincadra aceste tichete in venituri salariale si sa oblige firma la plata contriibutiilor? Intreb pt. ca sunt nelamurita daca amnistia se aplica si in aceasta situatie. Mentionez ca distribuirea acestor tichete propriilor salariat s-a facut conform Ccm. Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Legea de anulare a unor obligații fiscale vizează doar obligațiile fiscale, rezultate de pe urma reâncadrării tichetelor, de până la 31 decembrie 2020. De la 1 ianuarie 2021 au fost introduse unele prevederi care aduceau unele clarificări privind taxarea în cazul tichetelor, iar de la 18 decembrie 2021 situația acestora a fost reglementată strict, urmând să mai poată fi acordate doar propriilor angajați.

Citește mai mult la: [ link extern ]

Legea de anulare a unor obligații fiscale vizează doar obligațiile fiscale, rezultate de pe urma reâncadrării tichetelor, de până la 31 decembrie 2020.

Perin urmare, perioada in cauza ar intra sub incidenta acestei legi.
VIO DASCALU a scris:

in primul rand n-am inteles daca legea privind Legea privind amnistia in privinta tichetelor cadou a fost promulgata de presedinte si in al doilea rand nu inteleg daca aceasta amnistie se aplica si angajatorilor care au acordat aceste tichete cadou propriilor angajati.

Legea a fost oficializată, a apărut vineri în MOf - Legea 43/2023 - dar vizează numai tichetele cadou oferite terților.

(1) Se anulează diferenţele de obligaţii fiscale principale, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării din categoria veniturilor din alte surse în categoria veniturilor din salarii şi asimilate salariilor, a veniturilor din tichete cadou obţinute de către persoanele fizice de la alte persoane decât angajatorii, pentru perioadele fiscale de la intrarea în vigoare a Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă şi, respectiv, a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, şi până la 31 decembrie 2020 inclusiv, şi neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi. Anularea se aplică inclusiv în situaţia în care tichetele cadou au fost acordate de către plătitorul de venit către angajatorul persoanelor fizice pentru a le distribui angajaţilor acestora în numele plătitorului de venit.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim fiscal tichete cadou lilireli lilireli un SRL platitor impozit pe profit acorda tichete cadou salariatilor ( val mai mare de 150 lei), salariatii nu au copii minori valoarea totala a tichetelor ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru cadou in bani Anamuresana Anamuresana Cadoul in bani acordat (din cheltuieli sociale 2% calculat la fondul de salarii) de angajator unui salariat, in valoare neta de 200 lei este impozabil? ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou levantica levantica sunt tichetele cadou venituri impozabile? care este cadrul legal? multumesc (vezi toată discuția)