avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,am și eu niște nelămuriri,problema este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,am și eu niște nelămuriri,problema este următoarea:tatăl ...

Bună ziua,am și eu niște nelămuriri,problema este următoarea:tatăl decedat de aproape 3 ani,succesiunea nu s-a deschis,suntem 4 frații și mama care are testament de la defunct în care i se lasa totul.Tatal și mama proprietari amândoi pe câte o jumătate din apartament si au făcut testament unul altuia.Intrebarea este,dacă nu S-a deschis succesiunea și nu a mers pana acum la notar cu testamentul sa accepte moștenirea,jumătatea de apartament după un timp o va lua statul?și dacă noi copii nu suntem trecut în testament putem mergem la notar sa acceptam moștenirea sau cum se procedează mai clar când exista testament?Va mulțumesc pentru răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2023
Andra Alexa, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:25, 24 Februarie 2023
Nu s-a deschis procedura succesorala vreti sa spuneti...
Nu ia statul nimic in acest caz.
puteti sa fiti de acord cu testamentul sau sa nu fiti, e de bun simt sa fiti daca asta a fost dorinta tatalui.
Apoi, dupa decesul mamei, veti imparti egal tot.

Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Eu sunt de acord cu dorința tatălui nu ăsta este problema,eu întrebam ca dacă mama nu a mers la notar încă cu testamentul sa accepte moștenirea în cazul ăsta ca a trecut 3 ani de la deces,moștenirea va deveni vacanta și atunci statul la prelua partea tatălui?
Mama nu are bani sa facă succesiune și dacă nu a făcut nici un demers mă gândeam sa nu piardă moștenirea ca am citit undeva ca dacă în termen de 1 an si 6 luni de la deces dacă nu accepta nici un
succesibil moștenirea,atunci se pierde dreptul și devine vacanta.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2023
Andra Alexa, utilizator
mostenirea se accepta si tacit, nu doar expres, asa ca nu devine vacanta
Am niste cunoștințe care au primit o citație recent de la un cabinet notarial in care sunt înștiințați sa se prezinte pentru deschiderea succesiunii deschise de către Primăriei iar în caz de nu se prezintă la data stabilită sa accepte moștenirea,scrie că se consideră denunțători și moștenirea va deveni vacanta.

Alte discuții în legătură

Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire roxicutza86 roxicutza86 tatal meu a murit acum 3 luni lasand mostenire doar 1 apartament ai carui proprietari sunt parintii mei<defunctul si mama in viatza>.acest apartament este ... (vezi toată discuția)
Succesiune emaan emaan matusa mea a deschis succesiune pt. sotul ei in 1997 a trecut mostenitorii adica fratii lui ,deoarece nu au avut copiii nu sau prezentat in termen de ... (vezi toată discuția)