avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua, In anul 2021 am vrut sa intabulam un ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua, In anul 2021 am vrut sa intabulam un teren.Am angajat ...

Buna ziua,
In anul 2021 am vrut sa intabulam un teren.Am angajat un expert topograf pt masuratori si documentatie,iar cand acesta a depus la primaria documentatia , aceasta a refuzat semnarea documentelor deoarece "terenul este cu probleme", sa asteptam cadastrarea din oficiu.Acum cand s-a facut aceasta cadastrare s-a constatat ca ne suprapunem cu terenul cu vecinii, si din suprafata de teren inregistrata la registrul agricol de zeci de ani (40 arii) am ramas doar cu 30 arii.Care ar fi demersurile de urmat deoarece am facut contestatie si nu s-a rezolvat nimic.
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 17:59, 2 Martie 2023

CORINA DEDEA a scris:

Buna ziua,
In anul 2021 am vrut sa intabulam un teren.Am angajat un expert topograf pt masuratori si documentatie,iar cand acesta a depus la primaria documentatia , aceasta a refuzat semnarea documentelor deoarece "terenul este cu probleme", sa asteptam cadastrarea din oficiu.Acum cand s-a facut aceasta cadastrare s-a constatat ca ne suprapunem cu terenul cu vecinii, si din suprafata de teren inregistrata la registrul agricol de zeci de ani (40 arii) am ramas doar cu 30 arii.Care ar fi demersurile de urmat deoarece am facut contestatie si nu s-a rezolvat nimic.
Va multumesc anticipat pt raspuns.

Fara a studia actele nu va putea nimeni sa va dea un raspuns concret. Insa sa aveti in vedere faptul ca diminuarea suprafetei unui teren este complet legala atunci cand se face cadastrarea generala, deoarece suprafata trebuie inchisa la nivel de tarla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor vecinilor bojflav bojflav Sunt proprietarul unui teren achiziționat cu contract de vânzare cumpărare la notar din anul 2007. Proprietarii din tarla respectivă au fost ... (vezi toată discuția)
Probleme de cadastru interval interval Tatal meu a avut 3 ha de pamant intr-o comuna. Prin anii \'950 l-a dat la stat in conformitate cu un decret de atunci (trebuie sa caut prin acte sa spun ce ... (vezi toată discuția)
Fond funciar: cf neconforma cu realitatea azur75 azur75 Speta- proprie si personala, pe care din cauza lipsei de experienta in problemele de fond funciar si a implicatiilor de natura subiectiva, poate nu o percep ... (vezi toată discuția)