avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună Mi a fost inundat apartamentul de la etajul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună Mi a fost inundat apartamentul de la etajul superior unde ...

Bună
Mi a fost inundat apartamentul de la etajul superior unde locuiesc chiriași ,va rog sa mi spuneti într-un eventual proces pe cine dau în judecata proprietarul ori chiriașul?
mulțumesc
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a va indrepta cu pretentii,initial este necesar sa clarificati factorul generator,natura acestuia
Inundatia poate fi generata de deficiente la instalatia parte comuna raspunde asociatia de proprietari sau la parte individuala raspunde proprietarul
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau poate fi o neglijenta a chiriasului. Daca nu este stabilita cauza inundatiei, nu se poate stabili "faptasul".
Problema este ca am inițiat un proces impotriva proprietarului apartamentului ,in cadrul caruia
mi s a repartizat un expert care a evaluat paguba și de unde a venit apa.(respectiv ap. de deasupra precizând ca s a scurs din instalația de incalzire)Am mai adăugat înregistrări video și martori care au fost acolo și au văzut. În timpul procesului ,proprietarul a venit cu contract decomandat de închiriere și a introdus în proces și chiriașul. Pana aici mi se pare corect (ținând cont ca nu am cunoștințe juridice)Toate bune pana s a dat sentința unde domnul judecător ii absolvă de vină pe ambii și ma pune sa plătesc onorariul de avocat al proprietarului,menționând ca este nevinovat ,totodată nevinovăția proprietarului îl face și pe chiriaș nevinovat. Întrebarea mea este,credeți că undeva în proces trebuia să mă îndrept către chiriaș?Eu în momentul când am inițiat procesul habar nu aveamcine stă deasupra, ca sunt chiriași ori proprietari.Ce ma intriga este faptul ca nu precizează în decizia luată cine este vinovat de faptă .Ce am inteles eu ca de fapt eu sunt vinovată ca am apartamentul sub al dânsului. Asta este povestea, sunt încă sub greutatea evenimentelor și mi se pare frustrant și nedrept toate acestea.Am stat cu pereții uzi acum sunt plini de pete ,iar ei îmi rad în față. după decizia luată de tribunal

Mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
0305, utilizator
Am raportul de expertiza, filme cum curge apa și martorii care au depus declarații la tribunal,cine trebuia sa decidă cine e vinovatul?
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun ca nu aveti nici asigurare si nici nu v-ati luat avocat. Nu sunteti vinovata ca aveti apartamentul sub al "vinovatului", insa e foarte posibil ca judecatorul sa fi decis corect. Daca pe forma (procedura juridica) ati gresit foarte mult, nu e de mirare.
Vinovatul nu-l indica instanta, ea judeca cererea dvs. de chemare in judecata a proprietarului. Judeca doar ce ati cerut.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
latka, moderator