avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina cumparata si sunt dat in judecata de sotia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina cumparata si sunt dat in judecata de sotia vanzatorului (erau casatoriti)

Buna seara! Am cumparat in august o masina pe pretul de 10 000 euro iar in contract am semnat pe suma de 3 000 de euro fara sa ma fi gandit ca m-ar fi afectat vreodata aceasta suma. Acum, la sfarsitul lui martie sunt chemat ca parat (dat in judecata) de catre nevasta vanzatorului cum ca pretul ar fi derizoriu.

Acesta doreste anulearea actului masinii tocmai pe motiv ca vrea mai mult din suma masinii la partaj. Acest lucru nu mi se pare nomral sa ma implice pe mine ca si cumparator de buna vointa avand in vedere ca in cazul in care actul se va anula vanzatorul imi va da doar 3 000 de euro...

Pe langa toate acestea, am bagat si bani in masina insa nu detin facturi.

Ce as putea face in aceasta privina, eu nu doresc anularea actului tocmai pentru ca ea pe lagnga toate acestea doreste si cheltuieli de judecata pe care nu le pot acoperi nici macar cu cei 3 000 de euro , cat este scris in contract.

M-ar ajuta extrem de mult un sfat , va multumsc de atentie!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banii i-ati dat fizic sau printr-un transfer bancar? V-ar putea ajuta asta....
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai citiți o data ca nu e deloc complicat.
Ca sa intre în masa partajabila doar suma de 3000 euro, nu 10.000, doamna. Citiți ca se vorbește și despre un partaj acolo.

gi-jane2 a scris:

Care o fi fost logica pt care ati facut contract pe 3000 in loc de 10? Mergeti la avocat sa va faca intampinarea.

intr-adevar , daca i-ati 10.000 cash cum poate demonstra doamna ca i-ati dat atata ? ramane contractul unde sunt 3.000 . Daca i-ati dat prin treansfer bancar e mai nasol !

gm_ignat a scris:

Banii i-ati dat fizic sau printr-un transfer bancar? V-ar putea ajuta asta....

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu zic sa si gandim, nu numai sa citim.
Intrebam ce a fost in mintea omului sa accepte sa semneze contract pe 3000 cand a dat 10 mii.. Ce treaba avea cumparatorul cu ce voia vanzatorul cu nevasta, cu partajul etc ?

radoi_laurentiu a scris:

Mai citiți o data ca nu e deloc complicat.
Ca sa intre în masa partajabila doar suma de 3000 euro, nu 10.000, doamna. Citiți ca se vorbește și despre un partaj acolo.

gi-jane2 a scris:

Care o fi fost logica pt care ati facut contract pe 3000 in loc de 10? Mergeti la avocat sa va faca intampinarea.Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2023
gi-jane2, moderator
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte amuzant momentul când v-ați declarat dobânditor de bună credință. Care bună credință, când ați participat la comiterea unei ilegalități? A, că aceasta a beneficiat doar vânzătorului, nu și dumneavoastră, se cheamă altfel, nu bună credință.

Oricum, dacă cei 10.000 s-au plătit în numerar și nu se pot dovedi (de exemplu, ați fi putut cere atunci măcar o chitanță de mână din partea vânzătorului), poate că cea mai bună apărare este să susțineți că 3000 e prețul real, având în vedere vechimea și starea mașinii. În definitiv, nu ați luat-o de nouă. Discutați oricum cu un avocat.

~ final discuție ~