avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Daca o societate inchiriaza un bun imobil pentru ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Daca o societate inchiriaza un bun imobil pentru cazare ce cota de tva plătește?

Buna ziua,
Daca o societate inchiriaza un bun imobil cu destinatie cazare muncitori ce cota de TVA foloseste?
Conform Codului Fiscal poate opta ptr TVA DE 19% printr-o notificare depusa la ANAF sau poate merge pe exceptie, respectiv art.292 din Codul Fiscal alin. (2) litera e) pct.1. cu TVA DE 9%
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:33, 6 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cota de 9% se aplica daca aveti autorizare pt servicii de cazare de la institutiile abilitate ( ANAT). In cazul dvs se aplica 19% cu acea notificare catre ANAF .

În sensul Codului fiscal, prin cazare în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară se înțelege cazarea în structurile de primire turistice cu funcțiuni de cazare turistică prevăzute la art. 2 lit. d) din Ordonanța Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările și completările ulterioare. Cota redusă de taxă de 9% prevăzută la din Codul fiscal se aplică pentru tipurile de cazare în structurile de primire turistice cu funcțiune de cazare, prevăzute la art. 21 din Ordonanța Guvernului nr. 58/1998, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota tva 9% turism georgeschiopu georgeschiopu In cazul in care avem un restaurant dat in locatie , in cadrul unui hotel , hotelul vinde pachete de cazare(cu mic dejun , demipensiune si pensiune ... (vezi toată discuția)
Jurnale pt pensiune julia1andrew julia1andrew Spuneti-mi, va rog, care este jurnalul ( sau cum se mai numeste actul respectiv) pe care trebuie sa il am intr-o pensiune pt a inregistra clientii in momentul ... (vezi toată discuția)
Taxa hoteliera interpretari cazaremamaiaconstanta cazaremamaiaconstanta Am si eu nevoie de un sfat daca se poate. Eu pentru apartamentele ce le inchiriez in regim hotelier am urmatoarea situatie a din 2006 de cind am demarat ... (vezi toată discuția)