Buna seara.
Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in mod verbal, asa cum se obisnuia pe timpuri) casa bunicilor si terenul din jurul casei. Din motive financiare, ai mei nu au dezbatut succesiunea dupa bunici (ambii decedati) si pe unchii mei nu i-a interesat acest subiect, iar intre timp a murit tatal meu (fiind copilul bunicilor) si un unchi (fratele tatalui meu). Mama doreste sa deschida succesiunea pentru a primii partea ce i s-a cuvenit ei si tatalui meu. Prima mea intrebare este: se va face o singura succesiune si la aceea vor participa toti copii in viata ai bunicilor si acolo unde sunt decedati respectiv tatal meu si unchiul, se vor prezenta in locul lor copii si sotia fiecaruia dintre ei (in calitate de reprezentanti)? Tatal meu mai are din prima casatorie o fata, cu care noi nu am vorbit vreodata, nu ne cunoastem nu avem date despre ea deoarece tatal meu nu a pastrat legatura cu ea sau mama ei. Trebuie sa se prezinte si ea la succesiune in calitate de reprezentant al tatalui meu? Daca noi nu avem date depre ea cum se procedeaza in cazul acesta cu suucesiunea, in cazul in care trebuie sa fie prezenta si ea iar noi nu stim de unde sa o luam. Va multumesc mult pentru timpul acordat citirii celor de mai sus si pentru eventualele raspunsuri. Multa sanatate!
Bună seara, va rog ajutați mă cu un răspuns, copii mei sunt chemați la succesiune după moartea bunicilor, tatăl lor fiind decedat, eu nu am făcut succesiunea după soțul meu iar mie mi sa spus că, copiii trebuie să renunțe la dreptul lor motivul fiind ( nu am făcut succesiunea după tatăl lor) iar partea lor sa le revină acelei persoane care a deschis succesiunea, să înțeleg că, copiii nu au dreptul la moștenire? Mulțumesc
Au, bineînțeles. Și renunță doar dacă vor.
Dacă nu vor sa renunțe și accepta moștenirea bunicilor, vor dobândi o cotă parte din bunuri și vor participa la cheltuielile și sarcinile moștenirii, proporțional cu cotă moștenită.