romascanu 
	    	Moderator

romascanu 
	    	Moderator	    

romascanu, moderator
 romascanu, moderator 	
			 Alex_100 
	    	Utilizator

Alex_100 
	    	Utilizator	    

> 2. Dacă ar fi fost cu scutire de raport, atunci păstra donația și împărțeau „frățește” (egal) restul bunurilor. (avantaj donatarul cu scutire de raport).Aici cred că trebuie menționat faptul că dacă s-ar fi donat apartamentul în locul garsonierei (al doilea caz în mesajul meu inițial), chiar dacă donația a fost făcută cu scutire de raport, ea ar fi fost totuși inclusă (fictiv) în calculul masei succesorale, pentru a se stabili dacă s-a încălcat rezerva. În exemplul de mai sus, aceasta s-a încălcat cu suma de 10.000 EUR, iar fratele ar avea dreptul de a cere reducțiunea liberalității.
 Alex_100, utilizator
 Alex_100, utilizator 	
			 romascanu 
	    	Moderator

romascanu 
	    	Moderator	    

romascanu, moderator
 romascanu, moderator 	
			 Alex_100 
	    	Utilizator

Alex_100 
	    	Utilizator	    

~ final discuție ~
 papapinguin	                   

Buna seara,
sper sa ma puteti ajuta in dilema pe care o am .
Parintii mei detin un apartament si s-au decis printr-un contract de donatie cu scutire de ... (vezi toată discuția)
	                    papapinguin	                   

Buna seara,
sper sa ma puteti ajuta in dilema pe care o am .
Parintii mei detin un apartament si s-au decis printr-un contract de donatie cu scutire de ... (vezi toată discuția)

mars_on_line	                   

Buna ziua. Daca santem 2 frati , si tata (necasatorit)  imi face donatie pe toata averea (casa si terenuri) si ulterior eu nu vreau sa ma declar succesor, mai ... (vezi toată discuția)
	                    mars_on_line	                   

Buna ziua. Daca santem 2 frati , si tata (necasatorit)  imi face donatie pe toata averea (casa si terenuri) si ulterior eu nu vreau sa ma declar succesor, mai ... (vezi toată discuția)

iii02	                   

In cazul in care mama lasa prin donatie toate bunurile imobile surorii mele, iar mie nimic, pot contesta donatia si in ce conditii? (vezi toată discuția)
	                    iii02	                   

In cazul in care mama lasa prin donatie toate bunurile imobile surorii mele, iar mie nimic, pot contesta donatia si in ce conditii? (vezi toată discuția)