avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum mare de gaz din cauza vecinului. Vecinul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum mare de gaz din cauza vecinului. Vecinul de deasupra mea ...

Consum mare de gaz din cauza vecinului. Vecinul de deasupra mea (ultimul etaj) nu mai locuieste in apartament, si toata iarna a lasat geamurile apartamentului deschise, acest lucru racind podeaua lui - respectiv tavanul meu. Din pacate din cauza aceasta facturile mele de consum gaz s-au dublat, pentru ca tavanul este mereu congelat. Este ceva ce pot face pe cale legala ca aceasta nesimtire sa inceteze? Din pacate pe cale amiabila nu reusim sa ne intelegem, omul nu sta aici si nu ii pasa de casa. Eu doresc doar sa nu mai platesc facturi atat de mari, din cauza ca el mi-a trasformat tavanul in perete exterior.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 13:26, 8 Martie 2023
Da, in acest moment pot demonstra doar ca mi s-a dublat consumul la gaz de cand acesta a eliberat apartamentul. Nu au aparut pana in acest moment alte stricaciuni.

tereau a scris:

Bună ziua.
Teoretic și practic ar trebui să puteți demonstra că din cauza vecinului dv. plătiți facturi mari la gaze. Este anormal ce face vecinul dv. întrucât își distruge inclusiv propria proprietate, în special în anotimp rece. Dacă la dv. apar stricăciuni pe tavan din cauza comportamentului dubios al vecinului, atunci aveți un motiv legal să îl chemați în instanță ori în fața unui asigurator competent ( în situația în care imobilul dv. are o asigurare adecvată ).
Dacă nu aveți un astfel de motiv, și nici nu puteți demonstra consumul exagerat de gaze, în baza unor constatări concrete de către cineva competent, atunci nu puteți face nimic.
Lăsatul geamului deschis în propria proprietate pe timp de iarnă, de exemplu, nu este o infracțiune. Neglijența și daunele produse unor terți însă, pot fi reclamate adecvat.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cunosc persoane care spun că nu au aer,că se sufocă și care stau cu ferestrele deschise și iarna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul ... Mihaela Mihaita Mihaela Mihaita Bună ziua. Vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al meu fără să-mi ceara acordul. Ce soluții ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o lămurire într-o problemă legată de noii mei ... Radiss Radiss Am nevoie de o lămurire într-o problemă legată de noii mei vecini. In casa alăturată in trecut a aparținut bunicilor. Ulterior a fost vândută unei ... (vezi toată discuția)