avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua Am o nelamurire in legatura cu Cardul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua Am o nelamurire in legatura cu Cardul de energi adresat ...

Buna ziua
Am o nelamurire in legatura cu Cardul de energi adresat pensionarilor.
Sotul meu este pensionar din 2022 Septembrie, nu am primit Cardul de energie deoarece ni s-a comunicar de la Posta Romana ca are un venit mai mare de 2000 ron.
Precizes ca din data de 1 Januarie2023 cu majorarea de 12.5% are o pensie de 1600 ron, suntem 3 persoane in familie. Un pensionar 1600 ron, un salariat 2000 ron si un elev. Dupa doua saptamani de plimbari de la Posta, Casa de pensii si ANAF am aflat calculul misterios pe care Domnii Guvernati au decis.
""" Conform prevederilor Ordonantei nr. 3/2023 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 166/2022 privind unele masuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea pretului la energie, suportat partial din fonduri externe nerambursabile, informatiile referitoare la veniturile personalor fizice, identificate in baza de date a ANAF, sunt urmatoarele:

- venituri din salarii si asimilate salariilor din perioada dec.2021-nov.2022 = 30540 lei;

VENIT LUNAR REALIZAT = 2545 lei."""""
Calcul frumos, dupa 42 ani de munca are o pensie de 1600 ron , dar daca trebuie sa calculeze pentru ajutor , atunci se calculeaz salariul+pensia pe un an si se imparte la 12 luni .Intrebarea mea este ce legatura are Salariul cu Pensia , cand a avut salariu a avut cu se sa plateasca si gazul si lumina , acum o pensie nenorocita , dar dupa calculele de la ANAF nu este eligibil nici la cardul de energie , nici la cardul de alimentatie. Asta este frumoasa noastra tara , cand trebuie sa calculam pensiile facem in asa fel ca sa iasa suma ceea mai mica , dar cand este vorba despe ajutor , atunci calculam venutirile cele mai mari

Alte discuții în legătură

Conform ord. 166 din 8 decembrie 2022 nu inteleg de ce s-a anulat ... liniuta liniuta conform ord. 166 din 8 decembrie 2022 nu inteleg de ce s-a anulat cardul de suport energie intrucat suntem familie pensionari din 2 persoane cu venit total ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, posta romana, taxeaza cu 3 ron / palta, pensionarii ... Hancea Hancea Buna ziua, Posta Romana, taxeaza cu 3 ron / palta, pensionarii cu venituri mici, la plata cu cardul de energie, dupa a 9-a plata. Indiferent daca facturile de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mama mea in varsta de 76 de ani primeste pensie de ... zelinke zelinke Buna ziua! Mama mea in varsta de 76 de ani primeste pensie de urmas dupa tata, 1150 de lei. Nu a primit nici card de energie si nici card social pentru ... (vezi toată discuția)