avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am plecat cu copilul în Spania, tatăl copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am plecat cu copilul în Spania, tatăl copilului fiind arestat

Bună , am și eu nevoie de răspunsuri de la specialiști, deoarece de la vecini a început sa ma doara capul .. Eu cu fostul meu soț (încă suntem cununați) nu ne mai înțelegem de vre o 2 ani însă nu m am gândit pana acum ca este necesar sa bag divorț, eu ne având bani..în fine , m am mutat cu fetița noastră (4ani) acasă la tata acum un an(locuind în același sat) ..el venea sa o vadă odată la 2 săptămâni.. Nu ma ajuta deloc cu copilul ,nu îmi dădea nici un ban ,nu I cumpăra nici o șosetutuța la copil ,ma ajutat doar tata și mama.. În fine ,luna aceasta el a fost arestat pentru conducere sub inf. Alcoolului și al drogurilor,fugă de politie ,tentativa de omor din câte am înțeles ca ar fii întrat în masina de politie ,încă se judeca .Mentionez ca de cand s a nascut fata doar asta facea ,droguri ..bautura si batai ,de multe ori de față cu fetița. Eu am avut procura lăsată de el pentru 3 ani ,am venit la mama care locuiește în spania ..el știind ca o sa stau doar 15 zile și dupa ma întorc. Eu nu vreau sa ma întorc, aici pot muncii și îmi pot întreține copilul , + copilul meu are astm și vreau sa rezolv problema asta ,ca în România m au tot refuzat câți va doctori ,ba ca au vacanta ,ba sa vin în 3 luni după ce fac nu știu ce acte .. . El îmi cere sa vin acasă dar acolo nu ma ajuta nimeni cu nimic ,aici pot muncii si am ajutor ,fata e mult mai fericita ,nu mai vede nici batai nici certuri ,aici ma descurc mult mai usor sa ii pot oferii un viitor copilei . Poate el să îmi facă ceva dacă nu ma intorc ?
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2023
Ariaaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 18:16, 9 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati acțiune de divort in Romania cât mai urgent și solicitati ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs în Spania și sa exercitati în mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra lui având în vedere dezinteresul tatălui fata de copil cât și starea de arest în care se afla.
În caz contrar, riscați sa fiți acuzata de răpire internațională de minori.
Mai mult de atât, rezolvarea procedurilor juridice este mai puțin costisitoare și mai rapida în România comparativ cu Spania.
Contactați un avocat din România și discutați urgent toate aspectele.
Am procura pentru 3 ani , nu am posibilitatea sa ma întorc acum în România.. Ce pot face de aici din Spania ? Dacă bag divorț copilul îmi va fii lăsat mie fără ca el sa mai aibă vre un drept ?
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nevoie sa va întoarceți în România pentru divorț.
Angajati un avocat și se ocupa acesta de toate demersurile în instanta.
Acordul tatălui îl aveți doar pentru călătorie nu sa înscrieți copilul acolo la grădiniță și sa-i mutati domiciliul. De aici se pot ivi problemele dvs pentru ca deturnati scopul acordului.
Luati legătura cu un avocat de pe forum din lista consultanților sau cineva recomandat si o sa va explice in detaliu toate aspectele.
O consultanta detaliata durează cel puțin o ora.
.
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2023
Avocat Neagu Elena, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fug cu fetita de acasa, din spania renegation renegation Buna ziua, ma poate ajuta si pe mine cineva? Sunt in Spania cu fiica de 3 ani si sotul. Casatoriti in Romania. De mai bine de 6 luni casatoria noastra s-a ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti definitive si irevocabile. Luc1a Luc1a Buna! Sunt mamica unei fetite de cinci ani care se afla in custodia mea in urma procesului de divort si stabilirea custodiei acesteia. In urma cu doua luni eu ... (vezi toată discuția)
Aducerea copilului din strainatate alina-h alina-h Am un baiat de 11 ani din prima casatorie si pe cand avea 2 ani si 6 luni am divortat de tata lui,primind o pensie alimentara calculata la salariul lui din ... (vezi toată discuția)