avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Documente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Documente

Declararea Punctului de lucru la administratia fiscala?????? Asa este? Daca da -Ce trebuie sa fac pentru a intra in legalitate?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 09:20, 25 Ianuarie 2010
Declarația de înregistrare fiscală/Declarația de mențiuni pentru sediile secundare (060)”, se completează și se depune de către contribuabilii care, potrivit Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, au organizate puncte de lucru stabile cu minimum 5 angajați pentru respectivul punct de lucru și au obligația să solicite înregistrarea fiscală a acestora, ca plătitor de impozit pe venituri din salarii.
Declarația de înregistrare se completează cu ocazia primei înregistrări fiscale, de regulă cu ocazia înființării, iar declarația de mențiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior.
Declarația se depune direct sau prin împuternicit/reprezentant legal/reprezentant fiscal la registratura organului fiscal competent sau la poștă prin scrisoare recomandată, la termenele stabilite de legislația în vigoare.
Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială se află punctul de lucru.
Formularul se completează în două exemplare, înscriind cu majuscule, citeț și corect, toate datele prevăzute. Un exemplar se păstrează de contribuabil, iar celălalt exemplar se depune la organul fiscal competent.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Punctul de lucru se declara la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru - mai mult de 5 angajati laura-jurist laura-jurist buna dimineata in cazul in care o SC infiinteaza un punct de lucru unde va avea mai mult de 5 angajati am inteles ca trebuie solicitat la Finante emiterea ... (vezi toată discuția)
Sediu social cu activitate iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am inregistrat la onrc sediu social cu activitate... la anaf mai trebuie sa inregistrez? respectiv cum se face la punctele de lucru...sau e alta ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala tva pentru nerezidenti Patricika Patricika Ce tip de declaratii fiscale sunt obligatorii pentru platitorii de TVA ,acestea fiind persoane fizice/juridice nerezidente . Si daca acestea pot fi depuse ... (vezi toată discuția)