avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un sfat, cum as putea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un sfat, cum as putea contesta ...

Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un sfat, cum as putea contesta o Nota de constatare data de PARKING BUCURESTI SA? Am primit aceasta nota de constatare intr o parcare îngrădite, cu bariere, lângă Romexpo. Am parcat în locul respectiv achitând taxa în numerar unui reprezentat al parcării, care nu mi a eliberat bon fiscal. Când am revenit la autoturism am găsit nota de constatare în parbriz, cu sanctiune 200 de lei - plătită către primăria municipiul București. Am mers la judecătoria sector 1 pentru a depune o contestație, iar acolo am aflat ca aceste note de constatare nu pot fi contestate în instanta (?!?!?). Ce este de făcut în acest caz? Unde pot cere soluționarea? Primăria îmi spune ca sunt bună de plata, neavând bon. Nu exista metoda de plata în numerar, decât asa cum am procedat eu. Nota de constatare nu este data de politia locala, ci de angajații primărie, care sunt denumiți " echipa ....", fara martori, fara nume, fara posibilitatea de a contesta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:47, 27 Septembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din.punctul meu de vedere nu aveți ce contesta, pt ca nota respectiva nu este un proces verbal încheiat de un agent constatator care poate constata o contravenție și aplica o amenda.Daca va uitați pe nota scrie pe verso ca pot face demersuri în instanta pt recuperare greu de crezut ca au capacitatea sa introduca mii de acțiuni.Metoda de contestare din linkul respectiv este o inepție ca să nu spun o imbecilitate.,Probabil nu o sa pățiți nimic și eu aștept cu interes fiind în aceeași situație.Probabil mizează pe necunoașterea acestor aspecte de cetățeni iar amenzile sunt aplicate doar când politia locala este în zona.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Sambata am patit acelasi lucru din pacate. Va rog imi puteti spune daca ati fost obligat in vreun fel sa platiti penalizarea sau daca situatia a escaladat in vreun fel ? Eu am achitat in aceeasi zi dar mai tarziu, pentru ca initial am fost luat total prin surprindere si am considerat inutil sa mai achit daca urma sa platesc penalizarea. Apoi am vazut spus ca nu e o amenda de fapt.
E culmea ce se intampla. In toata tara poti plati cand pleci, doar in Bucuresti e mai altfel. E o vanatoare clar. Si nimeni nu sesiseaza aceasta situatie incorecta. Normal ar fi sa se intample lucrurile asa cum se intampla in toata tara, nu sa fii nevoit sa citesti regulamentul de Bucuresti in mod special. Cum ar fi daca orice hotel, restaurant, parcare sau alta institutie de utilitate publica ar face asemenea reguli si ar da penalizari ?
Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca nu este un proces verbal o dovedește știrea de zilele acestea din presa ca se dorește votarea unei hotărâri de consiliul general prin care politia locala sa amendeze cu 2500 de lei șoferii care nu au plătit în n zile taxa de 200 lei.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua - am depus reclamatie la primaria capitalei si la firma care mi-a dat acea zis amenda. In instanta nu am reusit nimic, nici macar n-am trecut de registratura - pentru ca acea hartie nu este o contraventie, nici macar n-am inteles exact ce valoare juridica are. Cert este ca instanta nu o ia in considerare - nu poate fi contestata. Dupa mailuri repetate trimise catre cele 2 parti implicate l am primit un raspuns pe mail prin care mi s -a spus ca fapta mea a fost transformata din amenda in avertisment ... ceva de genul acesta a fost exprimarea. Nu am platit nimic nicaieri pentru acest abuz si inca sunt de parere ca aceasta practica este o nesimtire !!
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
O puteți arunca liniștit la coșul de gunoi. Acele note de constatare nu reprezintă procese verbale de sancționare, nu pot fi executate silit, nu pot fi contestate în instanță, nu se supun OG 2/2001, cu atât mai mult Compania nu poate accesa bazele de date ale MAI pentru a verifica proprietarul autovehiculului în cauză. Sunt aplicate pe principiul dacă omul plătește bine, dacă nu, poate o face data viitoare. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie parcare ciama.marius ciama.marius In cele ce urmeaza va citez doleantele mele adrsate Primariei Cluj Npoca pe site-ul Domnule Primar.ro,ca urmare a ,,incasarii\\\' unei amenzi contraventionale ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda aparuta dupa 6 luni jeni1234 jeni1234 Am oprit intr-o parcare a primariei in luna mai ca sa introduc o adresa pe gps...si l-am rugat pe portar sa imi permita pt ca daca as fi intrat in parking nu ... (vezi toată discuția)