avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reconvocare A.G. intr o asociatie de proprietari Poate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reconvocare A.G. intr o asociatie de proprietari Poate fi reconvocata ...

Reconvocare A.G. intr o asociatie de proprietari
Poate fi reconvocata o A.G. intr un interval de o ora ?
adica este convocata pentru data de , ora 12 si reconvocata pentru aceeasi data dar o ora mai tarziu , adica ora 13 !
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 16:27, 14 Martie 2023
Articolul 47
(4) Proprietarii sunt anunțați, prin afișare la avizier și pe bază de tabel nominal convocator sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați, pe baza tabelului nominal convocator, prin poștă cu scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire, asupra oricărei adunări generale a asociației de proprietari, cu cel puțin 10 zile înainte de data stabilită, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale, cu excepția adunărilor generale extraordinare sau a adunărilor generale reconvocate care se pot convoca, în condițiile prevăzute la alin. (3), cu cel puțin 3 zile înainte de data stabilită.
Articolul 48
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din membrii asociației de proprietari, întrunirea adunării generale se suspendă și se reconvoacă în termen de maximum 15 zile de la data primei convocări în condițiile prevăzute la art. 47.

Deci nu se poate.
Multumesc pentru raspuns . ce se poate face in acest caz pentru ca deja este convocata A.G. , anuntul este la avizier si nu ne intelegem , ce putem face pentru ca termenul este scurt
O lasati sa se desfasoare cum a decis presedintele de asociatie si contestati hotarirea conform legii..
Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
La ora comunicata pentru adunare reconvocata ,va prezentati si supuneti discutiei participantilor ca adunarea nu a fost convocata cu respectarea dispozitiilor in vigoare,hotararile acesteia putand fi contestate in instanta de judecata
Iar o sa va loviti din nou de acel maxim....
Ca daca nu ar fi, nu s-ar povesti !
Ceea ce nu stie multa lume, este ca o AG se convoaca foarte greu (mai ales daca asociatia este mai mare).
In fine, daca va "tzine", urmati sfatul: ramaneti la reconvocata, apoi daca ...nu a fost convocata cu respectarea dispozitiilor in vigoare,hotararile acesteia putand fi contestate in instanta de judecata .
Problema-i alta: nu toti proprietarii, din diferite motive, nu semneaza acel tabel convocator, mai mult, nu se trimite scrisoare recomandată, cu conținut declarat și confirmare de primire pentru cel/cei plecati din localitata/tzara..., care fiind spus il cam doare la 3m in fata tenisilor de convocarea AG.
Sunt foarte curios cum sunt convocati alesii nostri, pentru a participa la lucrai, in comisii, in Parlament, in general. Au o pasarica care-i ii anunta individual, poate prin SMS, poate pe WhatsApp, poate prin mail... La noi de ce nu s-ar putea ?
Dati-va cu parerea: asociatia din care fac parte are 504 proprietari. Din cauza acesti birocratii, nu am reusit sa ne transformam as. de locatari in as. de proprietari. Bun, cam cate scrisor recomandate ar trebui sa trimita asociatia, daca la lucrarile AG ordinare, se prezinta cam 40-45 de proprietari, suspendam si apelam la reconvocata, de obicei, dupa 7 zile si prezenta este de 30-35 de celoveci... Asadar, am vrut democratie, da? Ei, iacata avem !
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la a.g.p. in termenul ... gambette gambette Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la A.G.P. in termenul prevazutprevazut de lege este de natura a conduce la anularea procesului de convocare? (vezi toată discuția)
Proces verbal adunare generala tomasso tomasso In P..V. al A.G. la prima convocare a fost consemnat in registru tabelul cu prezenta si faptul ca nu a fost intrunit cvorumul in consecinta adunarea se va ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)