avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reconvocare A.G. intr o asociatie de proprietari Poate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reconvocare A.G. intr o asociatie de proprietari Poate fi reconvocata ...

Reconvocare A.G. intr o asociatie de proprietari
Poate fi reconvocata o A.G. intr un interval de o ora ?
adica este convocata pentru data de , ora 12 si reconvocata pentru aceeasi data dar o ora mai tarziu , adica ora 13 !
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 16:27, 14 Martie 2023
Multumesc de raspuns
Ar fi o solutie , dar nu ai siguranta si plus ca un proces dureaza si vine urmatoarea A.G. , ma gandeam la alta posibilitate
Am mai atacat in justitie ca nu mi se prezinta unele documente si am pierdut cu brio si bani si timp , nervi .
ynocentta vorbeste de statut , pai acum o luna a fost respins de judecatorie , nu cunoastem motivul , si primaria imi raspunde ca nu este nici o problema . este valabil cel din anul 2000 cand era in vigoare legea 230 .
Apropo , poate functiona o asociatie de proprietari din punct de vedere juridic in asemenea situatie ? statut nu au actualizat pe noua lege dar au modificat componenta com .ex si a comisiei de cenzori si alte articole .
Imi poate spune cineva care este termenul de actulizare a ststutului dupa noua lege ( 196 / 2018 ) si noi suntem in 2023 ?
Pentru ca tot am deschis discutia cu respectiva A.G. si nu vroiam sa abordez acest subiect , pe ordinea de zi au pus un punct si anume inlocuirea un membru al com. ex. pe motiv ca nu este proprietar si ca nu a prezenta documente in acest sens .
Mentionez faptul ca nu i s a adus la cunostiinta persoanei in cauza motivul si nu a mai fost solicitata la vreun com. ex. de ce ? este incomoda , persoana fiind o intelectuala si pe deasupra mai cunoaste si putin legislatie si nu le dadea voie sa faca ce vor !
Am intrebat persoana in cauza si a confirmat ca la timpul respectiv ( dupa succesiune ) a prezentat documentele la asociatie , dar probabil ca au disparut ! sa nu zic ascuns
Stiu raspunsul , dar mai stiu si altceva , nu toti stiu sa joace , doar ce li se pune !
o zi buna va doresc
Ca sa fie ales in com. ex. proprietarul, sigur, dupa ce a depus documentele privind proprietatea, mai trebuie sa fie si membru al as. prop. (la cererea sa, dupa semnarea acordului de asociere).
Ca nu i se gasesc documentele - pai sa le mai depuna inca o data, eventual cu confirmare de primire.
Buna ziua domnule Adam Grecu
Pentru ca probabil nu am fost explicit , revin si spun ca acele documente au fost depuse cu semnatura , dar asa cum am precizat , se cauta motive .
Pai cum poti veni dupa un an de zile ca nu are depuse aceste documente ? este adevarat nu era in functie la timpul respectiv acest individ care incearca fel si fel de ilegalitati , cum am mai spus cu revonvocarea A.G. IN ACEEASI ZI DAR LA DISTANTA DE O ORA
Se mai respecta legea in acest caz ? ne cunoastem de multicel pe acest forum si in general accept rasunsurile dumneavoastra , nu toate !
VA multumesc si astept un raspuns
Chiar nu inteleg.
Toti membrii unei as. de proprietari sunt trecuti intr-un tabel, adica membrii fondatori + ceilalti care au devenit membri dupa infiintarea as. proprietari. Adica, vine un cetatean, achizitioneaza o locuinta, depune ce are de depus la asociatie si daca vrea sa devina membru al asociatiei respective, semneaza un acord de asociere si cu asta-basta, are toate drepturile necesare.
In fine, cu reconvocata, eu mi-am spus parerea. Chiar este indicat un termen, insa lucrurile sunt destul de complicate si chiar nu vreau sa ma lamentez pe-aici, dar:
- unora le convine, o data, o ora, altora nu le convine:
- o sala, unde se tine AG, poti sa o ai la dispozitie pentru o data, o ora si un cost. Vrei o reconvocata,atunci, alti bani, alta distractie...
La noi s-a impamantanit o situatie; apelam la "cluburile pensionarilor" - patronate de catre primarie; vorbim, ne intelegem pentru data, ora, durata. Ne mai orientam, sa nu fie sambata / duminica - ca merg doamnele la biserica, nu putem sa tinem AG la ora xx ca pierdem serialul..., nu mai vorbesc de sarbatorile legale si cele bisericesti. Vedeti cum se complica treaba?
Succes!
Nu domnule Adam Grecu , nu lucrurile sunt complicate , nu dorim sa respectam legea , aici nu este vorba ca le convine sau nu
Admid unele raspunsuri , dar cand legea este clara , nu mai sunt de acord , asta daca vrem sa fie si un pic de disciplina , face fiecare ce doreste , eu sunt un pic din acela mai vechi si nu pot sa ma schimb
V am inteles punctul de vedere la care nu ader
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la a.g.p. in termenul ... gambette gambette Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la A.G.P. in termenul prevazutprevazut de lege este de natura a conduce la anularea procesului de convocare? (vezi toată discuția)
Proces verbal adunare generala tomasso tomasso In P..V. al A.G. la prima convocare a fost consemnat in registru tabelul cu prezenta si faptul ca nu a fost intrunit cvorumul in consecinta adunarea se va ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)