avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Eroare radar. Poti primi acasa retinerea permisului?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Eroare radar. Poti primi acasa retinerea permisului?

Bună seara. Am câteva nelămuriri in legătură cu un eveniment intampinat in aceasta seară.

Am fost oprit de un echipaj de politie radar care m-a inregistrat cu o viteza de 126 km/h (sincer, nu stiu exact cu ce viteza rulam).

Mi-au fost verificate documentele si testat cu apararul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Totul a inceput sa fie dubios cand testarea cu etilotestul a avut loc in spatele masinii de poliție in timp ce agentul ii spunea soferului "ți-am zis sa opresti radarul. Oprește-l!"

Așteptând in mașină, am fost rechemat si înmânându-mi documentele mi-a spus că "aparatul radar are o eroare si cand vor ajunge la bază vor verifica, iar dacă constată ceva, voi primi la domiciliu procesul verbal si contravenția".

Este posibil sa primesc reținerea permisului si contravenția acasă fără sa fie consemnat undeva oprirea mea de catre echipaj, dovedită cumva, fara ca eu sa constat acest lucru?

Daca voi primi pv verbal, il pot contesta pe baza erorii aparatului radar sau in urma solicitării inregistrarilor unde pot constata erori?
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2023
Stefanbc, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:49, 12 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Redactarea PV de contraventie se poate face si ulterior constatarii faptei, mai ales daca vi s-au notat datele de identificare. Puteti depune plingere contraventionala impotriva acetui PV, la judecatoria mentionata in document, in termen de 15 zile de la data inscrisa pe plicul in care va va fi inminat la posta documentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru viteza pe nedrept Anonim_00 Anonim_00 Buna seara, Tatal meu circula in localitate cu 55 km/h ( il depaseau alte masini ) insa brusc a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere. Cei doi ... (vezi toată discuția)
Agentul constatator, obligatoriu sau nu operatorul radar. legalitatea transmiterii abaterii "prin statie" Cipiotul Cipiotul Buna ziua. Probabil stiti practica politistilor romani de a \"supraveghea\" un sector de drum dintr-o masina neinscriptionata si la o distanta anume o alta ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar radu587 radu587 Buna, Am fost oprit in weekend de un echipaj al politiei pentru nerespectarea vitezei regulamentare. Mi s-a spus ca circulam cu 92 km/ora, eu cred ca ... (vezi toată discuția)