avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi dat afară din casă dacă moștenitorul nu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi dat afară din casă dacă moștenitorul nu a facut succesiunea? ...

Pot fi dat afară din casă dacă moștenitorul nu a facut succesiunea?

Salut, bunica mea a decedat acum mult timp iar părinții mei nu au facut încă succesiunea. Bunica a avut decât o fiică(mama mea) iar ea este practic singurul moștenitor. Totuși din cauza unor probleme în familie părinții(mama și tatăl vitreg) vor să mă dea afară in casă. Am 20 de ani și abia ce am terminat liceul(abia asteptau asta), iar acum sunt amenințat și "abuzat" să plec de aici. Au dreptul de a face asta având în vedere că succesiunea nu a fost făcută? Nici acceptarea succesiuni în acel termen de 1 an nu a fost făcută. Există sau am eu( ca fiu al moștenitorului) drept la moștenire sau o parte din ea? Pot face eu ceva în legatură cu asta?(dezbatere și etc.)? Sunt dispus să platesc toate actele necesare de mostenitor dacă ar fi posibilitatea, adica să fac totul în locul mamei daca as putea.

Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri și/sau sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Terenti , utilizator 10:03, 13 Martie 2023
Dvs nu aveți niciun drept cat timp trăiește mama dvs.
Ea este moștenitorul direct al bunicii.
Ultima modificare: Duminică, 12 Martie 2023
raluk0207, utilizator
Nu aveți nici un drept asupra moștenirii bunicii.Pe de alta parte nu va pot evacua fără hotărâre și fără sa dezbata succesiunea..
1. Succesiunea facuta sau nu, nu are nici o legatura cu dorinta parintilor.
2. Atata timp cat traieste mama, nu aveti nici un drept asupra casei sau a unei cote din ea. Nu sunteti mostenitor al bunicii. Veti fi doar mostenitorul mamei, care poate trai mult si sanatoasa.
3. Ce puteti face, este sa va angajati si sa va mutati in chirie. Asa va fi liniste de toate partile. Sau sa va cumparati o locuinta. Ca pana la mostenire mai pot trece multi zeci de ani. Daca va casatoriti, tot pe capul mamei veti sta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune raluca77 raluca77 Bunica ii poate face testament mamei pe toata casa?Acesta poate fi atacat in justitie de sora vitrega? (vezi toată discuția)
Buna ziua , tatăl meu a murit acum opt săptămâni era lăsat ... Vivi1984 Vivi1984 Tatăl meu a murit acum opt săptămâni era lăsat în urmă o casă și puțin teren . părinții mei sunt despărțiți de 25 de ani , el a avut cu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu dezbati mostenirea timp de 3 ani de la deces? AniAniAni AniAniAni Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi in legatura cu dezbaterea unei mosteniri. Dupa moartea bunicului meu, mama mea (fiica lui) a dezbatut ... (vezi toată discuția)