avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pensie facultativa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pensie facultativa

Buna ziua.
Spuneti-mi va rog parerea dumneavoastra despre un contract incheiat de firma pe numele unui director ( care are incheiat cu firma un contract de management , incaseaza indemnizatie si plateste contributii ca la orice salariu ) pentru o pensie facultativa , daca se incadreaza in limita de 400 euro deductibil pe an sau este asimilat beneficiilor salariale si trebuie introdus in statul de plata si platite contributii de catre director desi contractul este incheiat de firma pe numele lui. Adica eu nu vad care ar mai fi beneficiul daca acel director isi plateste contributii din indemnizatie pentru o pensie facultativa platita de societate pe numele lui. Cu multumiri. Carmen Gheorghiu
Ultima modificare: Luni, 13 Martie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile Luminita78 Luminita78 Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Daca la o firma, patronul vrea sa incheie pentru angajatii sai asigurari de pensii private facultative si ... (vezi toată discuția)
Pensii facultative - venit salarial cdcd cdcd Buna ziua, La o firma angajatorul plateste pt angajati pensie facultativa. In luna decembrie se depaseste suma de 400 de euro/salariat. Suma care depaseste ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea pensiilor private la firme gimike gimike Ce pesoane-patron ,director,director economic,etc. pot benefici de pensie privata deductibila fiscal la compania la care lucreaza,exceptat asigurarile de ... (vezi toată discuția)