avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Astept sfaturi si pareri de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Astept sfaturi si pareri de la dumneavoastra. Am incheiat ...

Buna ziua. Astept sfaturi si pareri de la dumneavoastra. Am incheiat in urma cu 2 saptamani un antecontract la notar in vederea cumpararii unui imobil ( casa) . Am achitat un avans de 10000. La clauze am trecut ca pierd avansul daca ma razgandesc si ca daca se razgandeste vanzatorul returneaza dublu. Saptamana aceasta urma sa semnam actul final si sa primeasca suma totala. Astazi a aflat ca are de platit 3% impozit la vanzare , casa neavand 3 ani vechime ca sa achite doar 1% cum este arunci cand esti proprietar de 3 ani. Astazi mi a spus ca nu mai vrea sa vanda ca o costa mult impozitul. Cum procedez? Eu imi doresc casa. Intre timp am achitat si alte acte care nu erau treaba mea ( certificat energetic , releveu ) ca sa nu existe discutii. Ce pot rezolva in instanta daca nu rezolvam pe cale amiabila?

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil Marii5 Marii5 Buna seara. As avea nevoie de niste informatii legate de un antecontract de cumparare vanzare. S-a facut un contract de promisiune de vanzare cumparare cu o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu antecontractul de vanzare-cumparare ,nu am clauze. iliescu44 iliescu44 Buna ziua , vreau sa va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra in urmatoarea problema : -in 2012 August am facut un antecontract de v-c pentru o vila in ... (vezi toată discuția)
Antecontract si contract de vanzare-cumparare Tmaria Tmaria Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri si va solicit ajutrorul. Pe data de 03.09.2010 am incheiat un antecontract in vederea cumpararii unui apartament ... (vezi toată discuția)