avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nulla Osta din Spania (casatorie Italia/rezidenti in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nulla Osta din Spania (casatorie Italia/rezidenti in Spania)

Buna ziua,

As dori sa inteleg concret ce acte sunt necesare pentru casatoria in Italia si care ar fi procedura. Eu sunt cetățean român, iar viitorul soț este cetățean italian. Amandoi suntem rezidenti in Spania, dar in septembrie ne vom căsători in Italia. Eu sunt arondata la consulatul României din Barcelona. Am urmatoarele nelamuriri:

1. Am înțeles ca se cere Nulla Osta al Matrimonio pe teritoriul Italiei. Așa ca doresc sa confirm dacă aceasta se poate elibera de la Consulatul Român din Barcelona cu un atestat de stare civila (care urmeaza sa-l obtin peste 2 saptamani)
2. Inteleg ca certificatul de nastere in original este necesar pt Nulla Osta - sunt nascuta inainte de 89 - certificatul vechi este suficient, sau mai trebuie sa imi fac unul nou?
3.. Cat costa/dureaza eliberarea certificatului Nulla Osta?

Deasemenea, daca mai sunt alte acte necesare, mai ales pentru cetateni romani rezidenti in Spania (care se casatoresc in Italia), v-as ruga sa le menționați.

Menționez ca voi merge in România in curand in caz ca va fi nevoie solicitarea unui act direct de pe teritoriul României.

Va multumesc!!

Alte discuții în legătură

M-am căsătorit in 2005 in italia cu cum cetățean italian. ... Chloe22 Chloe22 M-am căsătorit in 2005 in Italia cu un cetățean italian și 5 ani după am divorțat. Mi-am păstrat numele de fata. Nu am avut fii. Nu am transcris ... (vezi toată discuția)
Nulla osta! alynaaa_2005 alynaaa_2005 Buna! Daca poate cineva sa ma lamureasca ...pt ca nu inteleg prea bine de ce aceasta nulla osta se poate elibera doar prin ambasada? Am hotarat cu prietenul ... (vezi toată discuția)
Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)