avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nulla osta!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nulla osta!

Buna! Daca poate cineva sa ma lamureasca ...pt ca nu inteleg prea bine de ce aceasta nulla osta se poate elibera doar prin ambasada? Am hotarat cu prietenul meu sa ne casatorim in 31 iulie, am fost la primarie ,ni s-a spus ca vor certificatul meu de nastere tradus in italiana si nulla osta! Zis si facut..eu romanca el Italian!
Am aflat ca pentru o programare la ambasada poti sa astepti si o luna de zile...asa ca am hotarat sa merg in Romania personal!
Cum este posibil ca certificatul de celibate eliberat din Romania sa nu fie bun?
Am plecat o saptamana...bani cheltuiti ....in comuna in care m-am nascut mi s-a eliberat dovada de celibate , dupa aceea la prefectura pentru apostila pe original, la traducere, apoi la un alt notar public legalizat si in final la camera notarilor unde se aplica apostila de la haga! Am facut tot ce ni s-a spus in Romania....ne-am intors inapoi ne-am dus la primarie cu aceasta dovada de celibate, si certificatul de nastere tradus legalizat apostilat si asa mai departe, si ne zis ca nu e bun..ca vor nulla osta al matrimonio...
Citesc zile intregi pe internet ce naiba inseamna nulla osta al matrimonio? Scrie ca este un simplu certificat in care atesta faptul ca nu ai impedimente pt a te casatorii!! Aceasta dovada de celibat care mi s-a eliberat din Romania este exact la fel...cum se poate ca nulla osta eliberata de la ambasada sa fie ok si dovada de celibat eliberata din propria ta tara trecuta prin mainile tuturor sa nu fie buna? poate cineva sa ma lamureasca?Am uitat sa precizez...am apelat la ambasada si este exact cum credeam inainte sa plec in Romania! Am trimis un mesaj in care am explicat toata situatia si in care I-am rugat daca se poate o programare cat mai repede posibil chiar daca trebuie sa platesc mai mult....pt ca este totul pregatit vorbit cu invitatii...restaorantul....si m-au ajutat mult! mi-au facut programarea exact in ziua nuntii!! adica trebuie sa anulez totul pentru ca actele din propria noastra tara nu sunt bune!!!
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
alynaaa_2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:48, 8 Iulie 2014
solutie: casatoriti-va in Romania!..Probabil ca ati dat in Italia peste un functionar incult si obtuz
da...macar de stiam de la inceput! acum este prea tarziu pt asta...nu pot lua toti invitatii sa le zic veniti in Romania la nunta! mi-au zis ca este totul bine insa lipseste art 116 c.c
Am stat si am citit si articolul....pentru ca ei nu cred ca l-au citit doar recomanda sa fie citit de altii! in care nu zice absolut nimic in plus fata de ce este scris pe dovada ce delibat din Romania!
Singurul lucru diferit este ca numele prenumele, si asa mai departe sunt scrise una sub alta ca si intr-un tablel......si titlu are nulla osta al matrimonio explicat in paranteza dedesupt certificate of celibate! deci chiar nu pot sa inteleg care este problema!
Si ambasada la fel!! poate gresesc eu...insa nu iti explica nimic...am primit mesaj trebuie sa veniti la noi sa va eliberam nulla osta al matrimonio dar nu-ti explica din ce motiv nu este buna dovada de celibate din romani....nimic....cu toate ca am copiat aceasta dovada si le-am trimis-o prin mesaj! cum am mai zis poate nu este correct poate au dreptate insa nimeni nu te lamureste cu nimic!

Si cel mai tare ma enervez ca stiu cu cata certitudine am plecat la drum sa rezolv aceste acte pt ca ma presa timpul, si de ce din Romania elibereaza aceste acte si te poarta peste tot , platesti peste tot ca intr-un final sa-ti zica astia de aici ca nu este bine!!!
Pe doamna care mi-a aplicat apostila de la haga am intrebat-o!!! Sunt bune aceste acte pt a ma casatorii in italia? mi-a raspuns da!!!!
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
alynaaa_2005, utilizator
Probabil ca in Italia nu sunt valabile adeverintele de cutuma, anexa 9 eliberate direct de primarii ci doar adeverintele eliberate de ambasada sau consulat. Este singura explicatie. Mergeti la ambasada, solicitati o audienta la ambasador si lamuriti problema. Cu emailuri nu prea merge la romani.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine "nulla osta " in romania sau trebuie neaparat sa ma prezint in italia la ambasada romaniei? Damaris28 Damaris28 Buna seara, Intentionez sa ma casatoresc in Italia cu un cetatean italian. Momentan sunt in Romania si printre altele vreau sa rezolv problema cu \"NULLA ... (vezi toată discuția)
Acte pentru a doua casatorie in italia Nna81 Nna81 Buna ziua tuturor! Sunt divortata in Italia de un cetatean italian. As dori sa ma recasatoresc in Italia cu un alt cetatean italian. Credeti ca ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Nulla osta din spania (casatorie italia/rezidenti in spania) Corinavit Corinavit Buna ziua, As dori sa inteleg concret ce acte sunt necesare pentru casatoria in Italia si care ar fi procedura. Eu sunt cetățean român, iar viitorul soț ... (vezi toată discuția)