avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru contorizare căldură pe casa scării blocului ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru contorizare căldură pe casa scării blocului de la CET, ...

Pentru contorizare căldură pe casa scării blocului de la CET, locatarii care au centrale individuale pe gaz mai plătesc lucrarea de contorizare pe casa scării?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:23, 19 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar e o idee bună să ai mai multe surse de încălzire.
Cei de la țară folosesc și centrala pe lemne ca să economisească gazul cand au lemne la dispoziție.
Cei care au două centrale,pe gaz și pe lemne.
1. Da, e o idee buna, dar...
2. Depinde daca sursa aia e : rentabila ca investitie, e fezabila si e fiabila.

mitabiciclista a scris:

Chiar e o idee bună să ai mai multe surse de încălzire.

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2023
latka, utilizator
1. Montarea unei noi conducte de gaz nu e echivalenta ca pret cu sistemul de incalzire centralizat, e o lucrare mult mai scumpa. In plus nu reiese de nicaieri ca sistemul centralizat va fi mai convenabil. Doar mai bine masurata cantitatea de energie termica, in noua varianta.
2. Daca sunt doritori si dintre cei care au centrala individuala, OK, vor suporta costurile.
3. Legea fiind clara in acest moment, referitor la obligativitate modernizare, doar daca 67% din numarul total al proprietarilor (membri sau nemembri de asociatie) sa voteze da, atunci nu ar trebui sa existe alte comentarii.

asociațieproprietari a scris:

Si noi am schimbat conducta de gaz și atunci nu au fost discuții. Au contribuit toți în mod egal, indiferent de consum. La căldură sunt discuții. Dintre cei cu centrale pe gaz o parte din ei vor și racordare la rețeaua CET. Vor avea posibilitatea sa consume ce e mai ieftin, mai convenabil

Nu se mai aproba montarea de centrale individuale pe gaz deci nu avem alta soluție.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Martie 2023
latka, utilizator
Ce lege interzice montarea centralelor individuale pe gaz?

Dorinateodora a scris:

Nu se mai aproba montarea de centrale individuale pe gaz deci nu avem alta soluție.

Alte discuții în legătură

Caldura care ne "ingheata" Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Iarna aceasta am avut surpriza sa ma trezesc la intretinere cu plati in plus de facut. Mai exact, desi am centrala termica de apartament, toate tevile care-mi ... (vezi toată discuția)
Probleme conducata de incalzire enescu_maria enescu_maria Ce conditii trebuie indeplinite ca o conducta de incalzire sa treaca prin casa scarii iar fiecare apartament sa se branseze pe orizontala?Legea permite acest ... (vezi toată discuția)
Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)