avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

Se mai poate redeschide o masa succesorala din 1992? (s-a stabilit ca renuntam toate in favoarea mamei dar decat eu am facut la notar legalizat astfel incat nu am fost prinsa in succesiunea dupa tata spunindumi-se ca veneau rudele de gradul doi da am fi renuntat toate in favoarea mamei).In ianuarie 2010 mi s-a comunicat ca una din surori este unic proprietar al apartamentului .Va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo cale de redresare a cestei situatii.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Salageanu Elena , Avocat 14:05, 25 Ianuarie 2010
Probabil, voi ati renuntat la succesiunea dupa tata care era coproprietar al apertamentului, si a ramas decat mama proprietar, iar aceasta i-a facut surorii dvs acte pe apartament. Mergeti cu toate actele si consultati un avocat. Rudele de gr I , adica copii inlatura de la mostenire toate celelalte clase de mostenitori, deci nu0l puteau mosteni pe tatal dvs rudele de gr II.
Multumesc mult
Tata era proprietar.Toata treaba este ca surorile si mama m-au pacalit ca ele sa nu renunte(mai pe inteles sa ma dezmosteneasca).Ele apar in mostenirea dupa tata cu cate o treime.
Trebuia sa cititi foarte bine ce ati semnat la notar.Deci decat dvs ati renuntat la mostenire, ele nu.Asta este, ati gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Eamon Eamon Tata meu a decedat. Si am ramas cu Mama si surorile mele.. eu si inca 2. O sora sta in italia si eu cu cealalta in romania. Cum se imparte averea tatalui ... (vezi toată discuția)
Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)