avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa. ...

Bună seara,mă aflu într-o situație destul de grea și dureroasa.
Sunt împreună cu soția mea de 3 ani și avem o fetiță de 9 luni dar am ajuns într-un punct în care nu mai pot sa îndur stresul la care sunt supus zi de zi.

Soția mea efectiv nu are încredere deloc în mine și mă acuză zi de zi de infidelitate, problema apare când acuzele astea sunt nefondate și multe dintre ele sunt închipuiri. La început am zis că e doar o simplă gelozie dar ușor ușor s-au transformat într-o paranoia pentru că ea aude și vede chestii care nu s-au întâmplat. A început cu chestii mărunte spunând că eu o vorbesc de rău pe ea cu prietenii mei, că eu râd de ea că e "proastă și că miroase de la ea" că am pus camere in casă să o spionez, aude tot felul de vorbe pe care eu nici nu le gândesc apoi sa le mai și spun.

M-a acuzat că am făcut un copil cu soția unui prieten de-al meu și el știe lucrul asta dar accepta să-l crească el. Mă acuza in mod constant că am o relație ascunsa cu nașa fetiței de botez. Am avut inclusiv o discuție și cu nașii noștri punând-o față în față și cu dovezi și ea tot nu crede. M-a acuzat că eu și nașa fetiței ne-am atins în zonele intime de față cu ea și că e a văzut clar că așa s-au întâmplat. Țin să precizez că eu am avut o discuție cu nașul și el știe că soția lui nu ar face așa ceva și că are încredere deplină în ea.

Acum 1 ora aveam o discuție în care eu am spus o frază și ea a înțeles că am spus ceva de nașa. Nu e prima oară când eu vorbesc de ceva și ea înțelege altceva, fiind ferm convinsă că eu și Ioana ne batem joc de ea. In momentul asta nici cu nașii nu mai vorbesc, vă dați seama că se simte și ea aiurea, mi-a și declarat că efectiv ii vine sa o pocnească și mai bine rupem legăturile.

Tind sa cred că ea are o problemă psihică și toate semnele indica o schizofrenie paranoida având și o tentativa de suicid in care a înghițit mai multe pastile și s-a dus să doarmă langa fetița, am chemat ambulanța și în urma controlului, nu prezenta risc pt că deja vomitase mare parte din pastile. As putea sa scriu 3 pagini cu toate "filmele" pe care ea le are despre mine. Într-o oarecare măsură mă simt puțin și în primejdie câteodată din cauza priviri reci, criminale.

As vrea sa depun actele de divorț dar în același timp nu mi-aș dori că fiica mea sa crească cu un asemenea om. Îmi cer scuze pt anumite greșeli dar sunt într-o stare nasoală. Va pot ruga să mă sfătuiți putin și să-mi spuneți ce șanse as avea să o conving măcar să facă un control.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
salut ,

voi fi foarte scurt ,.........am avut aceeasi situatie si-am luptat 32 de ani , am avut impreuna 2 copii , tot in ideea ca poate, poate se va indrepta ,........am ajuns pana la urma TOT la divort ,......in schimb am ridicat copii , doar ca intr-o masura destul de evidenta si ei au fost afectati de comportamentul mamei lor.
Deci drum de intoarcere , NU EXISTA,......problema sunt copii , adica exista riscul sa fie si ei afectati de mama lor . La mine , situatia a fost si mai grava , copilul cel mare a ajuns sa se interneze voluntar ,...mama lor in schimb n-a acceptat sa ceara ajutor unui medic de specialitate.
Concluzia o tragi singur , sfatul meu este sa incerci s-o convingi sa mearga la medic , psiholog eventual, si daca nu merge asa,....ia-ti copilul de langa ea ( lupta cu orice pret ) si cauta-ti linistea macar pt. copil este muuuult mai sanatos asa.
Ultima modificare: Joi, 23 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simptomele descrise nu par de depresie post-partum: pare o boala psihica mai grava, care necesita si sprijinul unui psihiatru, nu doar al unui psiholog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatic disperat 2 ContSters73184 ContSters73184 In calitate de sot si tatic pot cere eu expertiza psihologica sotiei mele care dupa fiecare cearta banala il ia pe Alex in varsta de 1 anisor pe 30 Mai si ... (vezi toată discuția)
Fisa medicala campina Bogdanb999 Bogdanb999 Buna ziua ! Cam prin iunie anul trecut parintii mei au divortat , dupa mai multe certuri.... Am fost demoralizat o perioada si am simtit nevoia sa vorbesc cu ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters183043 ContSters183043 Daca unul dintre soti are problene care impun interventia unuio psihiatru nu se mai poate divorta? (vezi toată discuția)