avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit forfetar

Am urmatoarea situatie- Srl nou infiintat in 2008 - fara activitate - pana in 2009 oct - impozitul forfetar s-a achitat din banii personali ai administratorului - acum acesta nu mai dispune de fonduri banesti pentru a acopri impozitul care trb achitat chiar azi.

Va rog puteti sa imi spuneti ce se intampla cu firma in cazul in care nu achita? - care cred ca va ramane fara activitate si in urmatoarele 6 luni.

Va trb sa raspunda administratorul - ca nu a mai putut achita din fonduri proprii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: economul , utilizator 18:07, 25 Ianuarie 2010
Se acumuleaza datorii si va raspunde administratorul. Suspendat activitatea firmei.
Daca sc nu va incepe activitatea in curand exista posibilitatea intrarii in faliment din acest motiv?

Cum poate rasp legal un administrator din moment ce activitatea este 0 - deci rulaj 0, din care acesti bani poate statul sa ceara plata?

Ca si mai sus, va spun : suspendati activitatea, dar trebuie achitate obligatiile din perioada in care societatea a fost activa. Altfel s-ar putea sa fie evaziune fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sc cu datorii catre anaf bogdaner bogdaner Am o Sc care a adunat datorii catre ANAF (debit : 9000 ron si penalitati 7000 ron cu aproximatie)...Ideea e ca datorile s-au adunat din cauza impozitului ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar carlaparagina carlaparagina Am o firma din 2006 care nu mai are incasari de la sfarsitul lui 2007. Sincer as fi inchis-o dar am ramas agatata cu un leasing care se va finaliza abia in ... (vezi toată discuția)
Neplata impozit minim (forfetar) 2009-2010 ContSters127791 ContSters127791 firma nu a avut activitate de la infiintare si consider ca acest impozit este un furt pt toti, si nu l-am platit deloc, nu am primit nici o somatie de la Fisc ... (vezi toată discuția)