avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salutare draga comunitate, am o problema/nelamurire. O ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salutare draga comunitate, am o problema/nelamurire. O cunostinta ...

Salutare draga comunitate, am o problema/nelamurire.

O cunostinta de-a mea apropiata lucreaza la stat si era casatorita cu cineva de la locul de munca de cativa ani. Cu timpul persoana cu care este casatorita a fost inaintata in grad (practic acum este sefa cunostintei) si a zis sa divorteze ca sa nu aiba probleme la munca, sa nu apara acuze de nepotism sau altele.

Are dreptate, exista asa ceva? Inca sunt impreuna, relatia nu s-a schimbat foarte mult (sau asa zice cunostinta in cauza).

Se poate face ceva legal in aceasta privinta in cazul in care i se da papucii cunostintei asa de pe-o zi pe alta?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 09:31, 21 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nu interzice ca cei căsătoriți să lucreze în aceeași societate/instituție. Acum depinde și ce regulament de organizare și funcționare are instituția unde cei doi lucrează. Poate este o instituție ”sensibilă”!
Aveti idee daca Legea Functionarului Public ar putea avea legatura? Aceasta ar fi fost justificarea divortului...
Nu are nicio legătură. Chiar dacă ar avea, ar fi discriminare, motiv de neconstituționalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatii sef-subordonata adina03 adina03 exista vreun temei legal in virtutea caruia sunt interzise si pot fi sanctionate relatiile dintre un sef si o subordonata? in conditiile in care ROI nu prevede ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau reclamatie gabydo55 gabydo55 Buna ziua La multi ani cu sanatate alaturi de cei dragi! Sa aveti un an 2010 plin cu tot ce nu trebuie cumparat cu bani! Pot sa fac o reclamatie, o ... (vezi toată discuția)
Ecdl - functionari publici ioanema ioanema Va rog sa ma ajutati in a identifica un act normativ, probabil din deceniul trecut, in care sa se prevada o data limita pentru obtinere certificatului ECDL de ... (vezi toată discuția)