avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Verificare inscriere cerere de uzucapiune in Cartea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Verificare inscriere cerere de uzucapiune in Cartea Funciara

Buna ziua.

Cum putem verifica va rog frumos daca un posesor incearca sa uzucapeze?
Adica ce act pot solicita de la Cartea Funciara din care sa rezulte daca pentru un teren exista un uzucapant ce si-a inregistrat cererea de inscriere in Cartea Funciara?
Ofera Cartea Funciara posibilitatea aceasta?

Mai concret, pentru un teren pe care posesorul trebuia sa-l lucreze si sa plateasca impozit (urmand ca roadele sa-i ramana lui), exista temerea ca se incearca uzucaparea.

Intelegerea de a se lucra terenul fiind verbala, fara contract de arenda, noi mostenitorii nemaiavand incredere in arendasul "neoficial", am dori sa ne aparam de o eventuala actiune de uzucapiune.

Terenul extravilan are nr. cadastral iar ultimul act efectuat este un act de dezmembrare, pentru care exista incheiere de intabulare pe numele tatalui meu, al carui mostenitor sunt.
Dar nr. de Carte Funciara nu exista (pe intabularea dezmembrarii apare o liniuta in loc de numar...)

Va multumesc,
Cu stima

Alte discuții în legătură

Prevenire uzucapiune Iulian Caluseru Iulian Caluseru Buna ziua!! Iau din timpul dumneavoastra cu o intrebare!! Bunicii mei dețin de pe timpul de-al doilea război mondial o suprafață de teren extravilan in ... (vezi toată discuția)
Cadastru teren intravilan Gabriel hb Gabriel hb Moștenesc un teren cu casa pe care nu îl pot înscrie în cartea funciară.In acte am 400 mp iar în realitate sunt 490 mp.de teren.Inscrierea în cartea ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)