avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prevenire uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prevenire uzucapiune

Buna ziua!!
Iau din timpul dumneavoastra cu o intrebare!!
Bunicii mei dețin de pe timpul de-al doilea război mondial o suprafață de teren extravilan in alt judet decât cel al lor(au fost împroprietărire ca veterani de război cu acel teren)
Problema ă apărut astfel...
Nefiind în posibilitatea de a se deplasa pana la acel teren..fiind in alt judet,l-au arendat altor persoane locale ca sa il lucreze!!
Toate bune si frumoase pana anul trecut, cand am aflat ca persoanele respective au deschis acțiune în instanță pentru uzucapiune de 30 de ani,urmând să dobândească acel teren fără a mai plati arendă sau sa il cumpere de la noi!!
Mentionez ca nu avem titlu de proprietate si contract de arendare cu ei din 2016(nu stim daca este înregistrat)
Vrem sa aflam daca ne puteti ajuta..cum am putea sa prevenim ca sa nu pierdem terenul?
Multumim!!
Cel mai recent răspuns: Iulian Caluseru , utilizator 22:45, 3 Decembrie 2019
o prima masura ar fii inscrierea /atentionarea la cartea funciara ca exista mostenitori rezervatari pentru acel teren/ proprietate. Ca sa nu mai vb de intampinare in instanta daca stiti dosarul sau aveti date. Ideal ar fii sa vb cu un avocat.
Mulțumesc frumos...
Mulțumesc frumos...
Buna seara,

In principiu arendasul nu poate uzucapa, insa, avand in vedere perioada lunga de timp in care dvs. nu ati mai exercitat posesia asupra terenului, exista sanse mari sa pierdeti procesul daca nu va aparati corespunzator.
Stimate domn,

Arendasul nu poate invoca uzucapiunea, cata vreme acesta a exercitat posesia si folosinta in baza contractului de arendare.

Alte discuții în legătură

Verificare inscriere cerere de uzucapiune in cartea funciara Lukit Lukit Buna ziua. Cum putem verifica va rog frumos daca un posesor incearca sa uzucapeze? Adica ce act pot solicita de la Cartea Funciara din care sa rezulte ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune george88 george88 am un teren intravilan de care familia mea se ocupa in ultimii 20 de ani.acesta e situat in vecinatatea proprietatii noastre.Din spusele bunicilor mei ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate mihaelam3 mihaelam3 Buna, bunicul meu a fost improprietarit cu teren de 1ha, pentru ca aluptat in cel de al doilea razboi mondial, la primariein REGISTRUL AGRICOL, apare cu 0.95 ... (vezi toată discuția)