avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acoperisul unei anexe peste gardul comun ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acoperisul unei anexe peste gardul comun

Buna ziua!
Indraznesc sa va deranjez cu o intrebare si sa va multumesc pentru timpul acordat!
Detin o locuinta P+M construita in 2008,aflata cu zidul lateral fata de gardul comun cu vecinul la o distanta de 60 cm,iar acoperisul meu se afla la nivelul gardului comun,fara insa a depasi proprietatea mea si este prevazut cu uluce de colectare si scurgere a apei,inclusiv separatoare pentru zapada!
Pe proprietatea alaturata,a fost construita o casa P+M ,tot in 2008,care se afla la o distanta de cel putin 3 m,fata de gardul comun pe care il avem!
Intre timp,casa vecina si-a schimbat proprietarul iar noul vecin,cu ajutorul unei firme,a construit o anexa la casa dinsului,in lateral,spre gardul comun pe care il avem.
Aceasta anexa se afla la 1 metru lateral(peretele,care este facut din barne de lemn placate cu placi de osb) fata de gardul comun iar acoperisul depaseste nivelul gardului cu o distanta de aproximativ 10-15 centimetri. Anexa este prevazuta cu uluce de colectare a apei,dar acoperisul acesteia nu este prevazuta cu separatoare de zapada.
Acoperisul casei mele se intrepatrunde cu acoperisul anexei lui,existand riscul ca,iarna,in conditiile in care se aduna un strat consistent de zapada ,zapada de pe acoperisul casei lui sa cada pe anexa lui iar de acolo sa ajunga la baza fundatiei casei mele , iar zapada de pe acoperisul casei mele sa cada pe anexa lui iar de acolo sa ajunga tot la baza fundatiei casei mele!Mai mult de atat,zapada de pe casa mea poate provoca daune acoperisului din tabla tip tigla al anexei lui,generand pretentii posibil chiar financiare din partea lui.
Casa lui a fost construita in 2008,la fel cu a mea,dar anexa a fost construita in 2022.
Intrebarea la speta expusa este daca ,din punct de vedere legal e corect si daca exista vreo solutie legala pentru a fi evitate eventualele neplaceri care pot fi cauzate.
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Zapada de pe casa vecinului cade pe proprietatea mea cojocri61 cojocri61 Am un vecin care si-a construit casa in apropierea propietatii mele, unde am anexe gospodaresti. In fiecare iarna zapada de pe casa vecinului cade pe ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre marginea stresinii vecinului si peretele casei mele adi19 adi19 Sper că acest forum este bun pentru problema mea. Lângă casa mea a apărut un restaurant, într-o fostă clădire a unui teatru de vară concesionată de ... (vezi toată discuția)
Anexa gospodareasca aleee_h aleee_h Am construit o copertina din lemn in lateralul si putin in spatele casei,pentru a depozita lemnele, fara fundatie, acoperita cu fasi de tabla, fara ... (vezi toată discuția)