avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Am trimis o proforma către un client cu titlul ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Am trimis o proforma către un client cu titlul oferta, dar acesta a achitat-o.

am trimis o proforma către un client cu titlul oferta, dar acesta nu a inteles ca este doar o oferta si mi a achitat o, eu acum ce fac? o înregistrez asa in contabilitate ? este vorba despre un pfa
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:50, 25 Martie 2023
Nu pe aceasta o înregistrați (factura profirma) ci, cu data în care a făcut el plata, ii faceți o factura fiscalizata în regula atasata la contract, dacă pana la urma i-ati făcut lucrarea, sau dacă nu, trebuie sa-ii returnați banii.
La pfa, după cum v-am mai scris, se inregistreaza doar documentul doveditor al încasării banilor pentru venit (raportul zilnic de la casa de marcat la incasarea in numerar sau extrasul de cont bancar la încasarea prin banca) in registrul de încasări și plăti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de sume dintr-un cont in altul. frincu.vasile frincu.vasile Cum inregistrez , la un PFA, un trasfer de bani din contul CASA in contul BANCA. Contabilitatea o tin in partida simpla. (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Contabilitate partida simpla valeria goja valeria goja II Goja Valeria am deschis o pravalie cu produse predominant alimentare ,nu am angajati i_mi conduc singura contabilitatea .Nu stiu cum sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)