avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut ...

Buna! Suntem 4 frati si parintii au decedat , dar nu s a facut partaj ( succesiunea) si eu stau in acest apartament cu 3 camere singura.. Cine trebuie sa plateasca impozitul? Eu sau toti fratii?
Fratii mei nu vor sa facem succesiunea, ca sa impartim cheltuiele, ci doar cea care vinde casa sa faca succesiunea..
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ghita_23 , utilizator 09:31, 29 Martie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu va inteleg problema, nu vreti sa stati acolo linistita in 3 camere ci vreti sa aveti de plata cheltuieli cu succesiunea, sulte sau sa vindeti casa sa stați în ceva mai mic? Asta doar pt ca platiti singura impozitul?
Din punct de vedere economic mai bine e sa locuiti acolo platind impozitul, si intre timp sa va cumparati o locuinta cum e traditia romaneasca. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă dumneavoastră vă ocupați de toate actele și plătiți peste tot unde trebuie, toată suma se va împărți la 4, toate taxele și impozitele, și după ce sau făcut actele în cazul unor sulte vor plăti impozit și pe acei bani. Deci în principiu dumneavoastră sunteți "obligată" să plătiți impozitul pentru că vă folosiți de acel imobil. Așa cum vă plătiți utilitățile. Ori stați așa în acel apartament, deși buletin nu vă puteți face când expiră, ori faceți succesiunea, cu cât mai târziu cu atât mai scump. Dar se împarte la 4. Asta vă va spune și notarul. De asta nu mișcă nimeni nimici că costă, și poate nu sunt dispuși să plătească ei totul, ca ulteriori să-și recupereze bani după vânzarea lui sau plata sultelor.

Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa parinteasca kogito kogito Buna ziua. Am 55 de ani si sunt in pensie de boala. Casa parinteasca, situata intr-un sat, nu mai este locuita de mai bine de 25 de ani, de cand ne-au murit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,suntem 3 frați, părinții noștri au decedat amândoi ... kamykami kamykami Bună ziua,suntem 3 frați părinți noștri au decedat amândoi tata acum 20 de ani iar mama de 3 luni,unul din frați a-si cere dreptul la apartamentul în ... (vezi toată discuția)
Succesiune al1n al1n Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)