Bună ziua.
Supun atenției dumneavoastră următoarea problemă, cu rugămintea de a mă lămuri.
Situația: Trebuie să plătesc o sultă în urma unei hotărâri judecătorești rămase definitive.
Întrebarea: Se poate efectua în condiții de siguranță și prin intermediul avocatului?
Știu că există varianta de a apela la serviciile unui executor judecătoresc, dar pe mine mă interesează dacă se poate efectua această plată prin intermediul avocatului. Nu există o comunicare cu partea care trebuie să primească sulta și nici nu este posibilă. Practic vreau să știu dacă o astfel de procedură este posibilă odată ce am un avocat în care pot avea încredere.
Vă mulțumesc!
Bună ziua,
Procedura achitării sultei se desfașoară, de regulă, prin intermediul unui executor judecătoresc. Acesta are un cont bancar la dispoziție special pentru consemnarea acestor sume de bani. El face toate procedurile pentru transferarea sumelor de bani respective, in contul indicat de creditor.
La final, executorul încheie un proces-verbal prin care constată că s-a achitat sulta respectivă si sunteți unicul proprietar.
Aceeași procedură ar trebui să o urmeze și avocatul ”in care aveti incredere”.
Problema este că, avocatul va derula aceasta procedură tot prin intermediul unui executor judecătoresc.
La final vă trebuie acel proces-verbal semnat de executor.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Mi s-a explicat de către un jurist că se poate face o înțelegere între avocații părților, o parte pune la dispoziția celeilalte un cont, se semnează un proces verbal de către părți ți se face transferul sumei. Voiam să aflu dacă ar fi posibilă o astfel de variantă. Citarea mea nu era necesară, chiar nu aduce nimic. O zi plăcută vă doresc!
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
stiti avocatul partii ? puteti vb direct cu acesta
Cert e ca nu aveti garantia ca partea deversa va da declaratie ca aa primit banii si nu mai sunt pretentii.
Cat platiti la avocat, mai bine ,mergeti la executor si va rezolvati problema. se consemneaza la cec suma si mai departe e treaba aluia daca ia banii , nu ii ia... nu mai depindeti de declaratia lui, asta e ideea.
da, aveți dreptate. Mizam pe ideea că avocatul meu îl va contacta pe avocatul părții adverse și vor stabili condițiile plății printr-un act asumat de ambele părți.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
se poate si asa, avocatii avand un rol intermediar intre dvs, ca nu puteti discuta direct, insa tineti cont ca partea adversa nu poate obliga clientul sa dea declaratie si atunci, va trebui sa il dati in judecata sa constate instanta ca i-ati dat.
Cu executor, o luati pe de-a dreptul., ce bani dati avocatului dati executorului.