Bună ziua.
Supun atenției dumneavoastră următoarea problemă, cu rugămintea de a mă lămuri.
Situația: Trebuie să plătesc o sultă în urma unei hotărâri judecătorești rămase definitive.
Întrebarea: Se poate efectua în condiții de siguranță și prin intermediul avocatului?
Știu că există varianta de a apela la serviciile unui executor judecătoresc, dar pe mine mă interesează dacă se poate efectua această plată prin intermediul avocatului. Nu există o comunicare cu partea care trebuie să primească sulta și nici nu este posibilă. Practic vreau să știu dacă o astfel de procedură este posibilă odată ce am un avocat în care pot avea încredere.
Vă mulțumesc!
Buna ziua ,daca partea cealalta nu doreste sa-si primeasca sulta prin asta dovedind rea credinta si blocarea proprietatii de intrare in posesie metoda este cea mentionata mai sus ,mergeti la un executor judecatoresc care il notifica sa se prezinte la el sau un notar sa-si primeasca sulta .Daca nu vine ve-ti depune sulta la executor intr-un cont cu mentiuniile de rigoare si asa partea dumneavoastra a fost indeplinita ca sarcina dare de sulta .Cu actul eliberat de executor urmati restul pasilor. Poate venii sa-si in banii cand vrea este alegerea fiecaruia .Intr-o speta termenul de dare de sulta era de 6 luni si nici cu notificari nu au venit .Am urmat procedura de mai sus ,intr-un final au venit la notariat si asa am putut face reintregirea proprietatii ,cadastru si intabulare .Sper sa va fie de folos .Timpul nu lucreaza in folosul dumneavoasta daca tot amanati darea de sulta .
romascanu
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Impropriu, dar sugestiv exprimat, dvs. puteți să faceți plata și prin intermediul ... porumbeilor călători, cu ajutorul cărora expediați creditorului un o.p. și/sau un extras de cont.
Dar nu-i destul să faceți plata...
Pe dvs. vă interesează să aveți și documentul în baza căruia să RADIAȚI sulta din CF.
Pentru asta, aveți nevoie de:
- declarația autentică a creditorului (și ați început prin a povesti că nu se poate discuta cu el).
sau
- procesul-verbal al executorului judecătoresc, întocmit în condițiile art 1.008 C. proc. civ.
sau
- una dintre încheierile prevăzute de art. 1.010 sau art. 1.011 C. proc civ, după caz. (prima este tot a executorului judecătoresc și a doua este a instanței de judecată, pentru cazul când oferta de plată se face în fața instanței - și nu e cazul în speță).
În concluzie, pe orice drum o luați, tot la executor nimeriți, fie că mergeți dvs personal. fie că vă trimiteți avocatul, ceea ce ar fi preferabil, căci procedura ofertei de plată urmată de consemnațiune trebuie îndeplinită cu respectarea unor condiții de fond și de formă, în lipsa cărora se poate obține anularea.