avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafonul lunar de 33% pentru beneficiile oferite ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafonul lunar de 33% pentru beneficiile oferite angajatilor

Buna ziua!

As avea nevoie sa ma ajutati, va rog, cu o mai buna intelegere dpdv legal cu privire la ordonanta conform caruia putem oferi angajatilor beneficii de pana la 33% din salariul anul fara a plati impozit.

- Intelegerea mea este ca in conformitate cu aceasta lege angajatorii pot oferi angajatilor beneficii pentru care nu se platesc taxe daca acele beneficii se incadreaza in limita de 33% din salariul anul.
- Ce se intampla in situatia in care avem, de exemplu, situatii de angajati care au salarii mai mici, de exemplu 1800 RON si noi vrem sa oferim beneficii care depasesc cei 33% din salariul lor? De exemplu daca am vrea sa oferim abonament sportiv de 160 RON/luna si sa mai oferim si decontarea cheltuielilor pentru lucrat de acasa (telemunca) de 400 RON/luna si pensie facultativa de 100 RON/luna la un salariu de 1800 RON 33% ar veni 594 RON si noi am oferi beneficii de 660 RON. Ce depaseste limita de 33% se considera venit in natura si se impoziteaza ca atare?
- In acest procentaj de 33% intra toate beneficiile pe care o companie le acorda angajatilor (tickete de masa, abonament medical, abonament sportive, decontare cheltuieli transport, masaj la birou) sau doar anumite beneficii?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata pt salariatii societatii loredana.bugu2 loredana.bugu2 Buna ziua, Societatea a incheiat o polita de asigurare reprezentand asigurare de viata pentru salariati. Cheltuiala este deductibila pentru societate? ... (vezi toată discuția)
Legea 296/2020 in ceea ce priveste aceasta lege, unde spune ,,posibilitatea ... luminita29 luminita29 Legea 296/2020 In ceea ce priveste aceasta lege, unde spune ,,posibilitatea ca angajtorii sa acorde angajatilor o suma lunara de pana la 400 lei, pentru ... (vezi toată discuția)
Lucrez la o companie și se oferă un beneficiu printr-o clinica privata ionut_boss1989 ionut_boss1989 Buna ziua Lucrez la o companie și se oferă un beneficiu prin Signal Iduna (clinica privata sau un fel de asigurator medical) in valoare de 400 euro / ... (vezi toată discuția)