avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alegere notar cumparator sau vanzator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alegere notar cumparator sau vanzator

Buna seara, doresc sa achiziționez un loc de parcare privat la suma de 8000 Euro insa vânzătorul a spus ca are el notarul lui cu care colaboreaza. Sa am încredere sau sa cer sa mergem la un notar ales de mine? Daca mergem la notarul lui, la ce riscuri pot fi supus eu si ce ar trebui sa urmăresc incat sa nu fiu înșelat?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:09, 31 Martie 2023
notarul este o persoana independenta si supusa doar legii. notarul nu va autentifica un document ilegal. cu toate acestea, notarul nu poate cunoaste situatia din teren, ci doar cea din documente.
daca nu va pricepeti, aveti doua variante certe: va asigurati serviciile unei persoane pricepute si loiale, sau renuntati din capul locului. restul sunt cu asumari de risc.
Având în vedere ca onorariul notarial este suportat de cumpărător, de regula acesta alege notarul.
In mod normal, notarul vanzatorului este in posesia documentelor originale la care se face referire in tranzactie.
Nu, documentele în original sunt la vânzător.
De ce ar tine notarul la păstrare actele proprietarului? Și dacă sunt depuse acolo, pot fi luate foarte bine și mers la alt notar.
Buna ziua,

Puteti fi asistat de un avocat, in fata notarului public, pentru a verifica respectarea procedurilor legale.

Alte discuții în legătură

Distribuirea actelor de vanzare cuparare Andra2912 Andra2912 Buna ziua, zilele trecute am semnat un contract de vanzare-cumparare la un notar public. Ulterior mi s-a oferit, la plecare, o mapa cu actele semnate, doar ... (vezi toată discuția)
Procedura de mentinere a actelor in arhiva notarilor publici ... ghita_28 ghita_28 Procedura de mentinere a actelor in arhiva notarilor publici si eliberarea de duplicate dupa acestea,a fost sau nu alta procedura prin anul 2000,in sensul ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare apartament malinadevala malinadevala Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo diferenta intre un contract de vanzare si un contract de vanzare-cumparare?O ruda a achizitionat un imobil ... (vezi toată discuția)