avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alegere notar cumparator sau vanzator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alegere notar cumparator sau vanzator

Buna seara, doresc sa achiziționez un loc de parcare privat la suma de 8000 Euro insa vânzătorul a spus ca are el notarul lui cu care colaboreaza. Sa am încredere sau sa cer sa mergem la un notar ales de mine? Daca mergem la notarul lui, la ce riscuri pot fi supus eu si ce ar trebui sa urmăresc incat sa nu fiu înșelat?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:09, 31 Martie 2023
@raluko207
Conform legii, notarii emitenti tin originalul in arhiva proprie si elibereaza partilor contractante doar copii certificate de autenticitate care au valoare de original avand stampila/ apostila care atesta acest lucru.
Da, și ce legătură are?
Asta nu înseamnă că o persoană care vinde mai departe bunul este obligat sa meargă la același notar la care a încheiat actul prin care a cumpărat.
Și apoi, la o vânzare, la documentație se folosește duplicatul contractului de vânzare inițial.
Nu se folosește originalul actului, din arhiva.
Legatura este ca nu trebuie alergat dupa documentele de proprietate.
Pai nu trebuie alergat după documentele de proprietate, fiindcă este obligația vânzătorului sa le aibă și sa le prezinte.
Nu se scot/ prezinta din arhiva biroului notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuirea actelor de vanzare cuparare Andra2912 Andra2912 Buna ziua, zilele trecute am semnat un contract de vanzare-cumparare la un notar public. Ulterior mi s-a oferit, la plecare, o mapa cu actele semnate, doar ... (vezi toată discuția)
Procedura de mentinere a actelor in arhiva notarilor publici ... ghita_28 ghita_28 Procedura de mentinere a actelor in arhiva notarilor publici si eliberarea de duplicate dupa acestea,a fost sau nu alta procedura prin anul 2000,in sensul ca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare apartament malinadevala malinadevala Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo diferenta intre un contract de vanzare si un contract de vanzare-cumparare?O ruda a achizitionat un imobil ... (vezi toată discuția)