avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce acte trebuie pentru indemnizația creștere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce acte trebuie pentru indemnizația creștere copil până la ...

Ce acte trebuie pentru indemnizația creștere copil până la 7 ani având în vedere că am fost în șomaj 12 luni și se termină luna aceasta ..Se poate să iau indemnizația creștere copil până la 7 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 30 Martie 2023
OUG 111/2010
art. Articolul 31
(1) Pentru copilul cu dizabilitate care a împlinit vârsta de 3 ani, oricare dintre părinții firești sau persoanele prevăzute la art. 8 alin. (2) beneficiază de un concediu pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 7 ani, după cum urmează:
a) în continuarea concediului prevăzut la art. 2 alin. (1);
b) oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de 7 ani, pentru persoanele care au beneficiat de concediul pentru creșterea copilului în baza actelor normative care au reglementat acest drept la data nașterii copilului;
c) oricând, începând cu împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, pentru persoanele care nu se încadrează în condițiile prevăzute la lit. a) și b), dar care în ultimele 12 luni înainte de solicitarea acestui concediu au realizat venituri supuse impozitului sau au realizat perioade asimilate definite la art. 2 alin. (1), (5) și (6).
....

Acte
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pt gemeni patriciaz patriciaz Buna ziua! As dori si eu sa stiu daca indemnizatia pentru cresterea copilului cu handicap de la 3 la 7 ani se acorda pentru ambii copii, adica 900 ron in ... (vezi toată discuția)
Cic cu handicap Cristina Eugen Cristina Eugen Am fost in concediu îngrijire copil până la trei ani, iar acum medicul mi-a prescris sa mai rămân încă un an, dar firma la care lucram se desființează ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil cu handicap pana la 7 ani LidiaAdomnicai LidiaAdomnicai Buna ziua, În decembrie 2010 am nascut, tatal fiind cel care a fost in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani. Acum in aprilie 2015, copilul a ... (vezi toată discuția)