avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... La actiunea de partaj dupa mama (mama a decedat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

La actiunea de partaj dupa mama (mama a decedat in urma cu un ...

La actiunea de partaj dupa mama (mama a decedat in urma cu un an) se poate da o cota parte direct la nepot (nepoti) daca copiii mamei sunt de acord cu acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:54, 31 Martie 2023
Nu se poate la dezbaterea succesiunii ca neptul sa participe.
Cine renunță e bun renunțat, dar nu poți condiționa cui să rămână moștenirea.

Nepoții nu-i moștenesc pe bunici , îi vor mosteni pe părinții lor.
Ultima modificare: Vineri, 31 Martie 2023
Dapix, utilizator
Mulțumesc, dar verii noștri pot beneficia de cota parte promisa de mama/ tata si conditia ca noi copiii mamei/ tatalui sa fim de acord?

Dapix a scris:

Nu se poate la dezbaterea succesiunii ca neptul sa participe.
Cine renunță e bun renunțat, dar nu poți condiționa cui să rămână moștenirea.

Nepoții nu-i moștenesc pe bunici , îi vor mosteni pe părinții lor.

Numai dacă mama le făcea un testament, și dvs nu l-ați fi atacat acum după deces, să cereți reducțiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune bruenta34 bruenta34 Buna seara, As dori sa imi spuna cineva daca dupa decesul bunicii mele cand va veni momentul pentru dezbaterea succesiunii este nevoie sa fie si fratii mei ... (vezi toată discuția)