avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara, mi-am început activitatea la o firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara, mi-am început activitatea la o firma proaspăt înființată ...

Bună seara,mi-am început activitatea la o firma proaspăt înființată și voiam sa întreb dacă pot beneficia de deducere personala de bază. Menționez ca am 3 copii.Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:13, 1 Aprilie 2023
Da, puteti beneficia de deducerea personala.

" Deducerea personala cuprinde deducerea personala de baza si deducerea personala suplimentara si se acorda in limita venitului impozabil lunar realizat. Deducerea personala se acorda pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.

Deducerea personala de baza se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 2.000 de lei peste nivelul salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata aprobat prin hotarâre a Guvernului, in vigoare in luna de realizare a venitului. In situatia in care, in cursul aceleiasi luni, se utilizeaza mai multe valori ale salariului minim brut pe tara, se ia in calcul valoarea cea mai mica a salariului minim brut pe tara. "
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. il am trecut pe tata coasigurat. mi s-a spus ca din ... Melania O Melania O Bună ziua. Il am trecut pe tata coasigurat. Mi s-a spus ca din moment ce am un salar brut peste 5000 de lei, el nu mai beneficiază ca si coasigurat si la ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de impozitarea venitului Blueeyy Blueeyy Salut, am auzit recent de la o prietena de familie care este contabila ca in vara asta a fost data o ordonata sau ceva care schimba modul in care esti ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu si acordare deducere rak0770 rak0770 Un salariat are salariul de incadrare de 8000 lei. In luna Septembrie lucreaza doar cateva zile si are un brut de 1524 lei. I se acorda deducere? (vezi toată discuția)