avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare abuziva a programului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare abuziva a programului de lucru

schimbare abuziva a programului de lucru

Buna ziua, m-am lovit de o situatia nu tocmai ok pt care am nevoie de un raspus/niste indrumari.

Lucrez la tura, in schimburi 12/24 si 12/48 dar din cauza unor probleme de sanate am fost nevoit sa plec de la munca iar doctorul mi-a dat tratament si un concediu medical. problema este urmatoarea, cf contractului de munca eu ca muncitor am acest program de lucru in ture, nu de 8h/zi, luni-vineri, dar un superior nefiind incantat de faptul ca in urma CM-ului as iesi cu cateva ore suplimentare in plus vrea sa ma puna sa vin la program de 8h o perioada si facand asta automat eu as pierde mult mai mult financiar decat contravaloarea acelor ore suplimentare. este legal acest lucru, sa imi fie modificat pogramul de lucru cand doreste un superior fara sa fiu si eu de acord?ce pot face in situatia aceasta?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:08, 5 Aprilie 2023
In c.i.m. ce program aveti mentionat?
12/24 12/48
In acest caz, angajatorul(reprezentantul legal) va trebui sa obtina acordul dvs...sens in care vse va incheie un act aditional la c.i.m. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus saptamanal la program de lucru in ture virgils1971 virgils1971 Va rog sa confirmati ca art.137 din Codul Muncii se aplica si la salariatii care efectueaza serviciul dupa un program de lucru in ture. Angajatorul a ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical functie de tipul programului de lucru silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Fapt concret: sotia beneficiaza de CM din 1 Iunie 2013 pana in 7 Iunie 2013. De la Departamentul HR a primit raspunsul ca \\"nu-i ies nr de ore ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentara? smeagull smeagull Buna dimineata, Situatia este: la angajator se presteaza munca in ture, stabilite dupa un grafic, cu respectarea tuturor prevederilor legale in ... (vezi toată discuția)