avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sechestru puz abuziv pe un teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sechestru puz abuziv pe un teren

sechestru puz abuziv pe un teren

Buna ziua, am nevoie de indrumare intr-o situatia neplacuta.
incercand sa fac actele pt ridicarea unui garaj am ramas blocat din cauza unui sechestru pus "din greseala" de diicot galati. terenul se afla pe numele tatalui meu si din ce am aflat ulterior se pare ca s-a produs cumva o confuzie, o coincidenta de nr cadastral, nu am inteles exact cum si diicot a pus sechestru pe acest teren cand a actionat in judecata persoana din galati, asta s-a intamplat prin 2010, noi nu am fost instiintati si terenul fiind folosit ca gradina nici nu am verificat la cadastru ce se intamplat, asta pana anul trecut, cand am demarat pasii pt constructie. problema e ca dosarul s-a judecat si a fost incheiat din 2013, cei de la cadastru au notificat diicot-ul cand au realizat greseala prin 2016 dar cei de la diicot nu au mai raspuns la notificare iar mie cand am cerut solutionarea mi-au spus ca singura solutie e sa dau in judecata pt ridicarea sechestrului. mi se pare absurd sa fiu nevoit sa alerg prin tribunal, sa platesc avocat, sa astept iar cine stie cat pana se solutioneaza aceasta greseala absurda mai ales ca eu demarasem deja tot pt aceea constructie si am suferit si de acolo alte pierderi, avans dat pt acte, dat constructorului samd. ce ma sfatuiti sa fac in situatia aceasta? chiar nu exista nici o alta solutionare in afara de dat in judecata?
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 19:01, 4 Aprilie 2023
Oricine poate greși ... și pentru a îndrepta greșeala trebuie să parcurgeți procedura permisă de lege ... adică să-i dați în judecată. Partea bună este că puteți cere daune interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu primaria din comună și locatarii blocurilor unde locuiesc,pe terenul aferent curtii acestora,creat de primarie! banica61 banica61 Buna ziua! Am ajuns sa ne certam si sa ne aducem injurii unii altora,si chiar sa ne agresam fizic, din cauza ca primarul comunei unde am ap.proprietate si ... (vezi toată discuția)
Pot construi in intravilan arabil/ pașune? CBM CBM Buna ziua! Am un teren situat in intravilanul localitatii.In 2001 cand l-am cumparat, am solicitat autorizatie de construire casuta cu mansarda( 25mp amprenta ... (vezi toată discuția)
Puz szia2008 szia2008 Buna . Avem un pamant luat din 2007.Cand a fost cumparat pamantul nu avea PUZ.S-a facut un PUZ in 2008-vara, care s-a pus pe perete la Consiliul local, ... (vezi toată discuția)