avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce e mai bine sa fac?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce e mai bine sa fac?

Ce trebuie sa fac pentru a inchiaria o cabanutza de lemn unor eventuali turisti fara a intra in conflict cu legile astea incalcite? :-/ Trebuie sa scot acte pt. prsoana fizica autorizata? Dar am auzit ca de la anul va disparea PFA si atunci trebuie sa-mi fac un SRL pt. atata lucru?? Din auzite merge mai simplu facut un contract intre mine si turist ca intre persoane fizice, dus la primarie unde urmeaza sa platesc un impozit pe profit. Bun, dar eu daca o sa inchiriez, de exemplu, la 10 persoane intr-o luna, ce fac, merg lunar cu 10 contracte de cate 1-3 zile sa le depun la primarie?? Se poate si asa?? Cum e mai bine sa procedez? multumesc mult:)
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 15:45, 5 Octombrie 2006
parerea mea mult mai avantajos sa infiintezi un micro(de la anu platesti doar 2% impozit pe venit), iti poti deconta cheltuielile, ca persoana fizica platesti 16% la stat.
merci de raspuns :)
dar cum trebuie procedat, sa infiintez un srl? cati bani trebe? :-/ si-mi trebuie angajati neaparat?? si contabil autorizat?:((
ideea e ca nu stiu ce sanse am sa inchiriez si .. sa nu dau faliment inainte de a incepe afacerea :P
cel mai bine ar fi sa constituiti un S.R.L.

sa fie microintreprindere si neplatitoare de TVA

in aceste conditii aveti nevoie de un salariat in max.60 de zile de la infiintare

societatea se infiinteaza in aproximativ 10 zile

consturile de infiintare, fara onorariu sunt de aproximativ 700 lei

Bafta, ca vine iarna!!!
da, interesant si merci pt. sfat :)
dar uite ce am primit pe mail de la o prietena:
DACA DESCHIZI SRL ITI TREBUIE O TONA DE AVIZE SI INTRI CA SI ORICARE UNITATE HOTELIERA SI DE ALIMENTATIE PUBLICA(SI ATUNCI SA TE TII CONTROALE...) NORMAL CA TI-A SPUS CA ESTE MAI USOR CA FIRMA(DAR TREBUIE IN PRIMUL RAND UN SEDIU DECLARAT SI CA PUNCT DE LUCRU CABANA. AVIZE DE LA SANEPID,POMPIERI,ETC... CONTABILITATE CA SI ORICE SRL SI CU CONTROALE DE LA FINANTE, SANEPID, OPC... CA DOAR ESTI CA UN MINIHOTEL...) TREBUIE SA AI ANGAJAT UN ADMINISTRATOR PENTRU CARE PLATESTI IMPOZIT LA SALAR, CHIAR DACA ESTE VORBA DE TINE.GANDESTE-TE CA ITI VOR AJUNGE COSTURILE MAI MARI CA BENEFICIUL(MERITA?)
NU TE POT CONCILIA,DAR NU VAD DE CE VREI SA PIERZI BANI INREGISTRAND UN BUN AL TAU PE FIRMA///
E MAI BINE CA PERSOANA FIZICA,IA EXEMPLUL CELOR CARE INCHIRIAZA APARTAMENTE...
no, amu ce fac? #-o

Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2006
10manu, utilizator
Sunt de acord cu aproape toate observatiile "prietenei".

Cata lume veti intreba, atatea raspunsuri veti primi.

Amu',decideti.

Alte discuții în legătură

P.f.a sau srl? solomcarmendamiela solomcarmendamiela am autorizatie de artificier, doresc sa-mi deschid o afacere in acest sens ( participare la festivitati, nunti, etc. cu jocuri de arificii).Am actele necesare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit danabra danabra doresc sa infiintez un SRL si vreau sa stiu ce impozite (si alte taxe) am de platit statului lunar ( trimestrial, anual) (vezi toată discuția)
Diferenta impozit profit si impozit venit adina23 adina23 care este diferenta intre impozitul pe venit si impozitul pe profit? O societate comericla le plateste pe amandoua? Vreau sa imi deschid un srl. care din ele ... (vezi toată discuția)